TENTANG DIRI

Amalan Sedekah>>>>>>Click !!!!!!

Klik2 la DIk Non..

Saturday, November 29, 2008

Saje2



Nyamannya bla aku tgk gambar ini....

Thursday, November 27, 2008

aku diserang ..............................

awl pg aku rasanya tekak aku lain mcm.sakit kepala.tp aku wat dek je..rupanya tghari td bdn aku pnas tiba2.kepala aku berdenyut kuat,dn kebas kaki dn tangan.aku btul2 x larat.cmna aku nk blik nie.huhuhu.....cm nk nangis lak..dh la lama aku x demam kuat....seingt aku,aku pernah demam yg paling teruk ketika berumo 17thun..masa 2 nk amik SPM.(1999).x salah aku subjek EKonomi Asas...tp nasib baik ade gap antara tarikh aku peksa..smggu demam wei.....asik muntah,xlalu mkn..huhuhuuh.....pas smggu aku smbuh..aku pun amik paper EA..alhamdullilah sembuh gak sblum amik paper 2...
masa ni aku teringat xdak sapa tlg tgk2 kan aku selain dr housemate aku..keluarga dh lah jauh..pakwe????hmmm.....xyah pikir la..sakit kpala ade lg..
masa nie aku br pas tdo jap sbb aku btul2 x tahan kepala aku berdenyut.kira orait la kalau nk blik jap lg.

misi aku ari nie nk cr buah betik......hhuhuh..betik...oh..betik mana kau....

Wednesday, November 26, 2008

wajah2 kesayangan hamba....

muhammad hafiy irsyaf


muhammad haziq ikhwan
muhammad harith iskandar
muhammad hadif irfan







selamat pengantin baru utk kak fie dan abe nye...




Pada hari ahad 23 nov 2008,10.00pagi aku dan ifah bertolak dari rumah ke pengkalan hulu utk menghadiri kndri kawin sahabat lama iaitu kak fie.Perjalanan mengambil masa 2 jam setengah melalui kamunting,kuala kangsar,gerik dan seterusnya ke pengkalan hulu.alhamdullilah aku dn ifah selamat sampai ke pengkalan hulu dimana lokasi rumah pengantin di hadapan stesen minyak shell.dlm pukul 2ptg aku dn ifah bertolak blik ke sg petani kerana jarak antara rumah kami yg hmpir dekat.lgpun esknye isnin..cuti...
malang nasibku awl pagi isnin aku mengalami ciritbirit yg teruk.smpai nk duduk pun xboleh.sakitnyee...Tuhan yang Mengetahui..mak aku yg kesian bw aku ke klinik yg berhampiran.caj ubat+jmpa doc..RM40...(mahalnya)tp nk dibndingkan kesihatan aku yg beransur sihat,ku pejamkan mata..petang tu jgk aku blik ke kamunting bersma ifah dn syukur kami sampai dlm pukul 7.30mlm...alhamdullilah....satu perjalanan yg jauh bg aku...penat.tp berbaloi...


Saturday, November 22, 2008

Hari tanpa mu

hari nie adalah permulaan hariku tanpa dirimu.aku redha atas kehendakmu..semoga dikau dipertemukan dengan org yg betul2 layak buat dirimu. aku bukan untukmu..

esok,pada 23 nov 2008 aku akan ke pengkalan hulu untuk menghadiri majlis perkahwinan sahabatku smasa sama2 menuntut di uitm shah alam...akak fie..slamat pengantin baru..smoga bahagia di smping org tersyg.harap2 aku tak sesat esk dan berjaya mengharungi jalan ke pengkalan hulu dgn selamatnya.

Friday, November 21, 2008

I ALWAYS MISS U!!







soledad by westlife

lagu ini buat aku teringat kwn2 masa di uitm puncak perdana.masa2 lagu ni kira wajib nyanyi ramai2 bla saje2 xde keja nk buat.Aku,shida,liza dan fariza sama2 nyanyi lagu nie..smp sore pun xdak....siap karaoke lg....smangat tul kawan2 aku tuh....wah...dh lama aku xdgr lagu nie...sedih gak lagu nie......layan aje lagu westlife nie....rindu la......nk cr blik la CD dia.....lagu best.................

Title: Soledad
Album: Coast to Coast
Artist: Westlife

If only you could see the tears in the world you left behind
If only you could heal my heart just one more time
Even when I close my eyes
There’s an image of your face
And once again
I come to realise
You’re a loss I can’t replace
Soledad

It’s a keeping for the lonely
Since the day that you were gone
Why did you leave me
Soledad
In my heart you were the only
And your memory lives on
Why did you leave meSoledad
Walking down the streets of Nothingville

Where our love was young and free
Can’t believe just what an empty place
It has come to beI would give my life away
If it could only be the same
Cause I can’t still the voice inside of me
That is calling out your name
Soledad

It’s a keeping for the lonely
Since the day that you were gone
Why did you leave me
Soledad
In my heart you were the only
And your memory lives on
Why did you leave me
Soledad
Time will never change the things you told me

After all we’re meant to be love will bring us back to you and me
If only you could see
Soledad

It’s a keeping for the lonely
Since the day that you were gone
Why did you leave me
Soledad
In my heart you were the only
And your memory live on
Why did you leave me
Soledad

Thursday, November 20, 2008

Lirik - Aku Yang Kau Panggil Sayang

Aku Yg Kau Panggil Sayang
Ingin Menghampiri Masa-Masa Silam
Engkau Yg Ku Panggil Sayang
Pernah Meneroka
Hati IniDetik
Kemanisan Pun Berlalu
Kemanakah Janjimu
Yg SuciAku
Yg Kau Panggil Sayang
Inginku Mengutip Sisa-Sisa Cinta
Engkau Yg Ku Panggil Sayang
Menapak Kehala Persimpangan
Tanpa Meninggalkan Kata-Kata
Bila Kaukan Kembali Lagi
Korus:
Seraut Wajah Sering Ku Usap
Dalam Mimpi Kita Pun Bersenda
Siangku Menyebutmu
Dimalam SunyiKu Digoda Rindu...Oh...
Aku Yg Kau Panggil Sayang
Dalam Kegelapan Ku Mencari Kasi
Engkau Yg Ku Panggil Sayang
Mungkin Kali Ini Kehilangan
Berikan Daku Saat Terakhir
Mengusap Muka Mu Oh Sayang
-Solo-Ulang Korus & Rangkap 3
Lagu : Afzainizam Ismail
Lirik: Azimah

Wednesday, November 19, 2008

kenangan birthday girl

smlm adalah tarikh lahir aku,so aku gunakan peluang yg ada utk membuat jejak kasihan..kihkih..maxis to maxis is free for 18-11-2008.aku bergayut sakan le..hihihii..mula2 aku test kat mak aku..layan........kalau ngn sembang ngn keluarga aku cm dok depan mata,padahal jauh beribu batu...wakakkaa...pastu aku call shida,rupanya dia dh bersalin pada tarikh lahir aku.so anak dia sama date ngn aku....sembang kjap ngn dia....suara pun lemah..sian dia.....
pastu aku meneruskan jejak kasihan ke berapa kali aku tau..aku call yanz........aku call dato baha......wakakakaa..musti si farah jeles kat aku.......dh lama sembang,aku buat panggilan ke perlis..rindu tau ngn kangaq nie..aku rindu kat tok n tokwan.....xsampai hajat aku nk borak ngn org tua nie..
pastu aku menjejak kasihan kpd budak2 sg lalang(aku keja ngn depa masa cuti sem)dh beso dh budak2 .....dok uitm sorang,kat uum sorang,uum ade gak......sembang punya sembang smp kol 10mlm...aku x puas hati..aku call kak fie.....bestnye dia nk kwin....excited ajak aku p kndri dia..insya Allah aku pergi.......pastu lg aku call aza....kihkih..bnyk cita bla sembang ngn dia......the last person aku call ialah huraizah...dlm kol 12 mlm 2....dia sempat berckp...(yelah org nk tdo dh).......aku sembang2 smp aku x mandi mlm..so aku cuci muka..gosok gigi.....terus tdo....krohh....krohhh..zzZZZzzzz.................ko, 12.30mlm aku tdo.pehhh....
klau ade bil....mau melampau bil aku.....wakkakaka..nsb bek la free..
aku beryukur ,aku ade kwn2 disekeliling utk aku bergembira wlaupun hati aku terluka.....
yg penting happy...be good girl!!!

Tuesday, November 18, 2008

18.11.2008

happy birthday 26 years .....eLL

Monday, November 17, 2008

Kursus LWK Di Hotel Heritage Ipoh


mm..mmmm

lepas rehat...

kawan sekolah,amira



hari ini aku ade kursus laman web komuniti anjuran maxis kat ipoh..aku pergi dgn kak mar dan lie.kami bertolak pukul 8.45pagi...sampai shj aku kat hotel heritage ipoh,aku terjumpa lak kawan lama si mira...dia pun attend kursus yg sama cm aku.byk cita gak aku korek,antaranya si mira dh berkahwin...mmmmm......kwn aku sorang lg dh kwin..dia keja jururawat kat parit buntar...




kursus nie dh aku attend tahun lps..boring.....blaja microsoft front page..thn ni pun kena p..atas arahan ,terpaksa la pegi.kat sini peserta terdiri drpd budak2 library kecuali 2morg misi(salah sorang kwn aku le 2)terlibat laman web komuniti.




Sunday, November 16, 2008

aku dilanda kebosanan

hari ini aku kuatkan semangat.datang kerja walaupun aku dilanda masalah yg tak selesai.jiwaku kembali kosong.cuma jasad aku berada di tempat kerja,jiwaku??entah ke mana hilangnya..
Semalam aku berfikir,ttg masa depan dn kerjaya aku. Aku rasa berpusing2 kepalaku bla memikirkan itu.tp buat masa skrng nie aku perlu pandang ke hadapan walau masalah menggunung tinggi..aku perlu cool....biarkan ia begini sementara aku mencari jalan penyelesaian...Ya Allah,tabahkan hatiku mengharungi hidup ini yg penuh cabaran..Amin..

Saturday, November 15, 2008

Viva PHR 1360




rezeki untuk tahun 2008

catatan 2008 vol 1


muhamad hafiy irsyaf b mohd suffian

Rasanya baru semalam aku belajar membuat blog.....rupanya dh lama aku tak usik blog ini yg bersarang tanpa diisi maklumat tentang apa pun......
tinggal 3 hari utk menyambut hari ulangtahun yg ke 26...mmmm..dh hampir 26 tahun aku hidup di atas muka bumi ini..Aku bersyukur kepada pada usia ini aku dapat memperolehi sesuatu yg pasti.Bersyukur aku dapat menyambung kontrak kerja selama 2 tahun.Selain itu,aku dah boleh memandu dan membayar kereta yang aku perolehi awal bulan mac 2008.
namun di sebalik kejayaan aku,terselit perasaan kecewa kerana masalah cinta aku yg sekarang tiada kesudahan.aku berdoa agar aku dn si dia dapat bersama dan seterusnya ke perhubungan yg pasti insya Allah.
pada penghujung tahun,keluarga aku bakal menerima ahli baru.....aku doakan abang pie aku berolehi kebahagian bersama isterinya..
terlupa pula abang pian beroleh anak ke4(lelaki)yg bernama Muhammad Hafiy Irsyaf..nama hasil pencarian aku..




mmm....tunggu lah penghujung 2008 dan aku merumuskan catatan 2008....