TENTANG DIRI

Amalan Sedekah>>>>>>Click !!!!!!

Klik2 la DIk Non..

Saturday, June 27, 2009

Huk..huk..keretaku....

Ptg smlm ada kejadian yg xdisangka2.Dalam perjalanan pulang ke rumah,BIBAHku dicium dr belakang...Ohh...noo...not again...tapi itulah yg berlaku.kereta aku dilanggar dari belakang oleh budak sekolah India yg bawa moto.bkn seorang tapi 3org satu moto...cmna depa bw noo..huhuhu..aku malas nk kata pa..so lekas2 aku call bf aku utk dtg selesaikan masalah.mmg la kena tu skit ja..tp payah la sbb yg langgar aku nie INDIA..skrng ni kan dok xabis2 isu gaduh india vs melayu.dkt2 15 min,munculla wira aku....potpetpotpet..smua 2..depa janji nk settle kat workshop.Kami bw keta 2 utk diteliti berapa caj.RM132 adalah kos yang terpaksa ditanggung oleh abang budak India 2...bumper aku kena angkat dan kena cat balik la....itu je..
skrg nie kereta aku masih di workshop dan aku???keja laa..huhuu..terpksa naik moto la arini..penat gak la ..sbb lama xbw moto nie...nk start moto pun mau berpeluh gak..nk wat cmna..dh nasib..pas nie nmpk gayanya..kereta aku kena 'mandi' le...termasuk la aku ..huhuhuhuhu..mcm2 hal .................

Thursday, June 25, 2009

LePak2 jap

~~~hari ini..ape ye...oooo....hari masuk gaji..hehehehehe....sengih sat la...pastu tepuk dahi je..hua..hua..hua..mana xnya..mcm biasa la..masuk gaji utk byr segala piutang...hehehehehe.....
sebenarnya aku xtau nk xcita apa ttg enri kali nie...cuma saja je mengisi masa lapang smbil berbloging nie...

Thursday, June 18, 2009

Award....


aku xpenah dpt award pun..heheheh...tp xpe la.....diberikan oleh yanz a.k.a brutalgirl82

* Copy award dan letak kat blog anda.
* 5 fakta menarik tentang pemberi award.
* Tulis 10 fakta/hobi sebelum memilih penerima award seterusnya.
* Pilih 10 penerima award seterusnya and describe tentang mereka.

5 fakta menarik tentang pemberi award:

1. Kawan baik aku masa kat VOC

2.Baru bertunang pada 30 mei 2009

3.Pakai keta sama kaler ngn aku VIVA BLUE

4.Orgnya sempoi

5.Dulu2 belajar kat KUSTEM


10 fakta/hobi aku

1.Aku budak Kedah

2.Asal sg petani kini menetap di perak

3.Akan mnjd tunangan kpd MOHD ADAM B ALI HASAN

4. 2 benda menjadi kesayangan aku iaitu motor WAVE 125(PGY1846) dan kereta VIVA(PHR1360)

5.Aku mempunyai 5 beradik

6.Aku budak UITM Cawangan Machang,Shah Alam dan Puncak Perdana

7.Rutin keja aku adalah menyusun buku

8.Aku bekerja di Perpustakaan Desa Sg Ara,Batu Kurau,Perak

9.Aku mempunyai 4 org anak saudara + bakal anak saudara pd bln 10 nie

10.Aku sayang sgt2 kat mak abah aku...


Pilih 10 penerima award seterusnya and describe tentang mereka.

1. Kak Mar--akak yg tulis novel 'RINDU BELUM BERHENTI'

2.Budak Kecik--geng VOC northern a.k.a. WANI

3.Yanz--geng VOC gak..yg brutalllll

4.Are-Za--budak putrajaya yg koya sokmo..heheehe


Tuesday, June 16, 2009

Bicara aku dan dia.....




hampir setahun lebih (21 Mac 2008)aku mengenali adam.sudah byak onak duri yang kami tempuh sepanjang percintaan kami.Sekarang cuma tunggu detik terindah dalam hidup aku menjadi suri dalam hidup nya.pada 14 jun 2009 ahad,rombongan merisik telah tiba di rumah aku dan setelah berbincang,aku dan dia akan bertunang pada 19 Julai 2009 dan insya Allah akan berkahwin pada Januari 2010.Semoga kasih aku dan dia berpanjangan dan tiada lagi duka antara kita.Kasihku pd mu akan ku bw hingga ke nafas terakhirku..


Friday, June 12, 2009

Kenangan lama mengusik jiwaku



yang aku ingt kawan2 yg pernah seangkatan dgn aku

elin,shuhaida,jaja,zaimah,mariani,asma aini,noraniza,zamiza,jaffar,hadi,mahadzir,hasril,azrul,faizal(dh aku lupa..huhuhuhu)....................

Wednesday, June 3, 2009

Kwan2 Kawin & Tunang

Tahniah bt miey dan rose..



Tahniah kat Masmiza..smoga berbahagia...

Majlis Pertunangan Yanz..congrats ek....








kenduri kawin..

lamanya xupdate blog nie..
bkn ape. dr 30 mei smp 3 jun aku bercuti..
byk knduri yg aku pegi..byk2 pun...3kenduri je smpat p..1 knduri tunang dn 2 kenduri kwin..
mulanya aku plan ngn dia supaya habiskan cuti smp ari isnin..
tp ada problem sket(big problem gak..huhuhu)terpaksa la aku anta dia kat stesen bas butterworth a.k.a penang sentral utk dia pulang bersendirian dn aku pulang sendrian ke rumah...huhuhu sedihnya.........dlm masa 2 hari bercuti..aku habiskan masa bersama keluarga...aku rindu kat mak,abah dan adik beradik yg lain..cuma aku xjumpa my abah..huhuhu..ksian kan....anak abah tapi xjumpa dia..huhuhuhu.....
dlm masa cuti nie pun ade la masalah mcm2..adeiiiii....pening nk pk..tp alhamdullilah selesai gak masalah 2...
cuma skrng nie aku kena pk majlis tali mengikat(hehehehe..bertunaang da...)insya Allah..28 jun nie pulak my turn...tggu la...mcm xsabar la pulak....hehehehe..aku doakan majlis 2 berjalan mcm dirancangkan...akan ku tunggu detik itu.....