TENTANG DIRI

Amalan Sedekah>>>>>>Click !!!!!!

Klik2 la DIk Non..

Saturday, October 31, 2009

Lama tak update~~~Apa kes?

Hmm...lama btui aku tak update dlm blog nie.
Apa kes??
xpe kes ape2 cuma malas kot,sibuk kot..apa2 kot2 lak...
ntah la,apa yg aku bt spnjang mggu nie takde pe pun yg menarik selain jumpa ngn Mr Adam.Takkan aku nk tulis apa yg aku ngn MR Adam kan..opss....hehehehe..xde pe2 laa...
Cuma nk cerita psl kursus kawin nie...dh karang dh..cuma nk publish je..tu pun malas..
Hari nie hari terakhir utk bln Oktober.Mcm biasa aku slalu tggu bln November..yelah kalau sapa2 tak ingat,xpe..asalkan aku je ingat...msk je november...aku makin tua....hehehehhe...bln dpan ni maksud aku esk la bln kelahiran aku...tup2 dh nk masuk umo 27thn..Rasanya br je umo 18tahun..perasannye..hehehehehe...
Apa2 pun..entri kali nie hanya utk suka2 aku nk taiip..dh lama xupdate..tp xde cerita menarik utk dikarang dan diingati melainkan dating je..hehehehe..
2-3 hari nie aku batuk lak..sblum nie batuk ngada2 je..tp skrang nie rasa mcm penat batuk..menekan dadaku....auww.....sakit tauu...dh 2 hari aku mkn ubat batuk..xde pe pun ....lena ade lagi la..hahahahaha......
ok la aku xtau nk bebel apa lagi..kepala pun ade pusing2 skrang nie..kerja baru ade...hehehehe..dok tgh proses buku....byk tuuhhh.....masa nie krajinan aku akan terserlah..then pas tu...paham2 sndri la..

Cauuu.............

Friday, October 23, 2009

Kebosanan Melanda

Hari ni aku rasa bosan sgt..tak tau nk buat apa.
Sbnrnya aku berasa takut utk melangkah ke tahun 2010.
Bkn apa,thn 2010 mungkin merupakan tahun yg bermakna,Insya Allah aku akan menjadi isteri org.
Tapi bila difikirkan,kdg kala aku berasa tidak yakin atas kenyataan itu.Aku takut aku tidak dapat menyesuaikan diri pd suasana yg berbeza.Maklum la sblum nie hampir 27thn aku hidup(alhamudillah)aku cuma ada mak,abah dan adik beradik aku.Skrng nie pun dh nk msk umo 30 an tahun(3 tahun lg da).
Selepas ini dunia aku pun berubah,dari mempunyai sebuah keluarga dan akan menambah 2 keluarga lagi.yelah,keluarga mertua dan keluarga aku sndri di mana akan ada aku dan suami serta anak-anak kami.Dalam perancangan emak , kami akan bernikah pd hujung thn ini atau awal tahun depan. Kenduri pula dirancang pada bulan 2,2010. aku amat runsing ttg ini.Yelah kalau dihitungkan,xsampai 4bln nnt berlangsung majlis nie.

skrng nie dlm bln nie,aku akan mengikuti kursus perkahwinan.Bln depa aku akan merancang persiapan ttg pernikahan aku (jika ia berlangsung thn ni jgk).
Harap2 sblum itu,dapatlah aku membuat persiapan agar majlis aku berjalan lancar.Aku harapkan doa2 dari teman yg mengenali aku.

p/s: esk aku ada kursus perkahwinan.Langkah seterusnya..tggu....

Thursday, October 22, 2009

XXXXXXX

BIRMINGHAM(Alabama)-Pemilik sebuah kereta menggunakan nombor plat 'XXXXXXX' mendapat kejutan apabila perlu membayar denda semua kenderaan yang tidak dikenalpasti pihak berkuasa di sini.
Perkara itu berlaku kerana warden trafik akan menulis tujuh abjad X pada borang setiap kali mengenakan denda ke atas kereta yang tiada no plet ,lapor Daily Telegraph,semalam.
Scottie Roberson,38,memilih nombor plat 'XXXXXXX' kerana abjad kegemarannya adalah tujuh selain digelar 'Racer X'.
Dia telah menghubungi pegawai perbandaran bagi memaklumkan masalah itu tetapi notis denda terus diterimanya.-Agensi.

sumber:bharian.com.my(22oktober 2009)

mcm2 hal kan..xpernah aku nmpk kat M'sia ni ade no plat cm2..hehehehehee..ksian kt pemilik kerana terpaksa membayar denda utk kereta yg tiada nombor plat. Unik abjad 2 tp merana poket kena bayo denda..Macam2 hal......

Wednesday, October 21, 2009

Review Tentang -Club Blog Bicara Sempoi.

1.Pasang link club bicara sempoi diblog anda
http://blog-blog-bicara-sempoi.blogspot.com/

2.Buat Posting Review Tentang -Club Blog Bicara Sempoi-
Pagi td aku br msk keja..tetiba ade seseorang tlh meletakkan link ini.So aku menjengah lah ke sana..Walapun blum btui2 explore scara mendalam,tp aku rasa mcm best je..Yelah tmpt blh menyatukan para bloggers yg agak tegar mahupun tegar sndikit.aku harap dgn adanya blog nie..blh mrapatkan perhubungan antara bloggers walaupun xpernah bersua hnya dpn pc aje.At least kita ade ramai kawan.Enjoy it k...
Salam ukhwah dari aku......muahhhhhhh....

3.Sedikit Ulasan Apa Tujuan Anda Buat Blog?
mula2 tgk org ade blog,aku pun nk wat.dlm stahun je..aku tggalkan dgn alasan masa 2..xtau nk wat stori mori nie..lelama syok baca blog org.aku pun teruja...mula thn nie...aku menjadi agak tgar dlm dunia blog nie.Blog aku hnya diari yg mencatat stiap apa yg aku suka,benci dn sbgainya.Skrng nie aku mula suka...dh terus suka mejadi blogger tegar......sapa yg suka membaca entri aku dipersilakan,sapa yg xmo tu close je wndow 2.hheheheehheehe...

Friday, October 16, 2009

Lirik Bertamu di Kalbu - Jaclyn Victor

Ku genggam semilir malam
Tika rembulan menyinari
Lalu ku menadahkan
Kata cinta nan suci
Dan akan ku hembuskannya
Tika malam syahdu
Kerana dalamnya
Kasih sedalam lautan
Setinggi mentari
Tak mampu digapai
Oleh khayalan insani
Cuma dinaluri
Katakan bara melecur diri
Bisa memercik jalan nan luka
Dengan selasih balut pedih ngeri
Tiada berpaling setia
Adalah sejarah jadi saksi
Bulan bintang menghangat kasih suci
Kita pun terpaut dan bersatu
Dalam bebayang mimpi berseri
Ku layarkan asmara
Di pelabuhan setia
Akan ku rentangkan
Sang pelangi suci
Yang pastinya anggun di hati
Bertamu di kalbu


p.s: sydu btl bla mendengar lagu nie.Wah btl2 puitiss..
I LOVE U ABANG..................muahhhh

Repot Birthday Abe Ehem2....




Ahad lepas adalah ulangthn utk abe ehem2,tunang aku.Mula2 aku ingt nk celebrate birthday kat taman tasik 2...tp dia nk g mandi lak...rosak perancangan aku wat nie.xpe la,aku ikutkan je sbb birthday boy kan.Rupa2 nye kat Taiping nie ada lg tmpat mandi selain Breesmish(btui ke aku eja nie)...


Tempat mandi 2 dkt Taman Suria.Dkt dgn Bangunan TM(TELEKOM) aku sndiri xpernah smpai shingga la Abe bw aku kat tmpat 2.Lebih kurang tmpat mandi lain,ada air sungai,batu2...dn tntu skali orang la..Kira berpicnic.Bla berpicnic mesti ada mkn2.Aku msak sndiri beb.Menu kami tghari 2 adalah ikan keli masak cili,ayam masak kicap,begedil ayam dan papadom dan tak lupa nasi putih.Yang wajib adalah kek...tp kek pulak tersenget2 ..hhahahaha..tu la sbb nk secret kunun..last2 kek ke mana,kotak ke mana.Tp xde la rosak sgt kek tu,tepi2 tu la..kurang sket..


Mula2 smpai dkt tepian air,kami hampar tikar zam ala kezam.Apa2 pun isikan perut tu 2.sbb nk tolak arus 2..dh kenyang.Kami berdua pun menjelajah ke tmpt yg lebih melatoppp....kira kat ayaq terjun yg xbrapa tggi tu..Mula2 aku xnk mandi..sbb sejukkkk....xmenahan lemak di badan2...lgpun aku pkai CL.kang rosak la..berendam aje le..lebih kurang gitu kami pun naik smula..Masuk2 je dlm kereta..hujan pun turun......then aku ke tandas berdekatan utk salin baju...opsss....mana bleh salin kat situ...kang juling biji mata lak....
Aku sebenarnya nk bg hadiah kat abe ehem2..tp xtau punca nk bg.Kunun2 nk wat surpise le..Hadiah 2 pulak aku blum balut lg.IShh....kena cari idea..So my idea is pergi kedai hadiah,p bli la...tp si adam asik mengikut lak..Alih2 aku sound kat dia.."abg p la tgk barang lain,syg nk cari brang nie.." xtau le dia tau ke x,plan aku nk kasi hadiah.Cari2 kotak hadiah.xdak pun,alih2 aku bli beg kecik..asalkan muat le..Dh beli tp msa bila aku nk letak hadiah 2.?


Aku pun cari lg idea..aku suh dia g beli air la kat seven E...so masa yg terhad aku pun pkai bubuh je..hehehehe..mcm mana lak nk bg kat dia,ye la..very simple punya hadiah..shy la jgk aku nie...ingtkan nk bg masa nk blik rmh....masa dok smbang2..tetiba abe tnya,"syg,brg yg bli td tu nk wat apa"..actually masa tu aku tgh drive,smbil smbang tgn adam amik beg hadiah yg aku sorok bwh kerusi driver di blakang2.Aku pun jawab la "try la tgk apa benda 2".hehehehehe..aku pun wat muka blur2..dia pun amik beg 2 dn buka. "baju nie utk sapa"..aku jwb lg" cuba try la,kalau muat" heheheehe.....cpt bebenor je tukar baju...mentang2 la dia laki,buka baju mcm 2 je then sarung.."terima kasih syg ek,ingt gak kat abg kan." Aku pun senyum je la...


MISI DAH SELESAI.




p/s:tgk la cmna dia nk wat utk aku bln November nie..tguu....

Thursday, October 15, 2009

Muka Baru...Lebih Segar...nyam..nyam....

Kali ini aku pilih tema blog aku adalah biru.Sebab aku suka biru la.kdg2 biru nie buat aku tenang..setenang air di lautan sepi....cewahhhhh......tp kadang2 buat aku haru biru.
Dgn blog berwajah kan baru dan biru,harap2 aku xmalas lg nk update blog.Dalam2 nk menunjukkan kerajinan aku,kamera aku ter..hilang pulak.Ingt nk upload gmbr masa birthday boy 2.
Xpe la.mebi esk ke lusa ke aku kluar cita tu walaupn dh nk basi.Kalau kek pun dh xnmpk bayang kek,tggai kotak kek je..
Xksah la janji biru...
"awk nmpk biru"
hehehehehehe

Wednesday, October 14, 2009

MamaTisya Duit Raya Giveaway<< STICKY MODE>>


syarat-syarat sgt senang & mudah :



  • Terbuka kepada smua blogger

  • Buat 1 entry & pastikan STICKY MODE smp 14 oktober 2009

  • MamaTisya Duit Raya Giveaway (hanya tajuk ini yg diterima)

  • Add banner di atas di sidebar blog anda

  • Pastikan ada link MamaTisya (no link back will be disqualified)

  • Seramai 5 org blogger bertuah akan dipilih melalui RANDOM ORG

  • Sila tinggalkn nama & email anda di cni

  • hanya yang memenuhi syarat-syarat ini sahaja yg akan layak

  • Keputusan akan diumumkan secepat yg mungkin

  • Duit raya tersebut akan di bank-in trus ke akaun bank anda nanti

L.I.M.A

ehsan gambar dr makcik Yahooooooooo..



Lama xupdate dlm blog nie.
Penyakit kemalasan sedang berlaku.
Ingt smlm nk publish entry ttg birthday boy..karangan x siap lg..

xde apa yg seronok pun mggu nie melainkan birthday boy 2.

cuma...nk kongsi ngn smua...... berita baru padahal dh lama ..baru nk bgtau


Aku br dapat anak buah yg ke 5.Anak perempuan pertama kepada abg kedua aku iaitu MOHD SABRI.Cucu perempuan sulung dn yg ke 5 dlm keluarga En Husain ni. Seronok le.....sbb 4 org anak buah aku sblum nie smua laki..Lahir pd 12/10/09 sehari selepas birthday boy En.Adam.pas nie leh leh la celebrate ngn paklang adam noooo.....



p/s: Baby.....tggu maklang tau..nt maklang blik tgk ye......






Sunday, October 11, 2009

Selamat Hari Lahir Buat Abang Sayang..

Selamat Ulangtahun Abang Sayang
Semoga dimurahkan rezeki dan dilindungi Allah.
Semoga cinta kita bersemi di hati buat selamanya.
Tiada apa yg dapat syg berikan melainkan sekeping hati utk abg menyayangi syg.
Insya Allah,kita akan disatukan pabila masa yg akan tiba.
Aku la tulang rusukmu yg hilang dan akan menjadi pelengkap hidup mu...sayang..
dariku yg bergelar tunangmu,
--Sayang--

Saturday, October 10, 2009

11/10/09

ehsan dari makcik google------>tempat ni la aku nk celebrate ngn Adam ahad nie...



Dari hari Khamis lg, si Adam tunang aku 2-3 hari nie sibuk bertnya ada apa dgn ahad nie?Aku wat muka dek je..Nk tergelak pun ada.Cam biasa aku buat muka sardin je..seolah2 xtau apa.Padahal semalam lg aku dh beli kek dn hadiah kat dia.Sorang2 g The Store Kamunting.Ade ke tnya cm tu..adeiiii..xmenahan sungguh laki aku nie...wakkakakkaa..Mcm la thn nie je ade birthday dia.sabar aje la..Kalau aku p hari nie.sure dia tau aku nk celebrate.So terpaksa menipu sunat kejap semalam.Ampun ye abang(kalau tak,xde le kejutan utk kamu.Siap aku imagine kan tmpt kami nk celebrate,tentunya di Taman Tasik Taiping.Lawa tau pemandangan kat sini.Selalu gak kami datang utk berdating,tp kena beringat gak..Kawasan tak selamat kalau berdua2an.Siap sebijik kek dan hadiah utk dia.Lain2 aku ingt nk masak,ala picnic la...wahhh....picnic di tghhari buta smabil potong kek...hahahaha...

mmg tahun ini begitu istimewa buat aku dan dia.Tahun 2009 bagi aku cukup bermakna.
tahun ini la aku menyambung kasih yg terputus dgn mengikat tali pertunangan.
tahun pertama utk aku dan dia meraikan ulangtahun dia.
tahun lepas cuma aku wish melalui telefon.dan masa tu aku dn dia dilanda musibah.
Alhamdullilah aku dan dia masih ada jodoh.Mmg kau tercipta utk aku.

Thursday, October 8, 2009

xde tajuk......

xde pe cita ari nie.
malas nk cta..
ade cta tp xde mood lak.
xpe le..aku mengundur diri..
nk g shopping nk naikkan smgt memblog nie..
daa.....

p/s: harapanku terhadap gelang aka rantai tangan semakin menipis.tapi aku akan terus jgk mencari sampai ke mana2 lubang yg ada...huhhuhuhuhu........

Tuesday, October 6, 2009

Sedih..huhuhuhuhu

Aku terlampau sedih hari niee.Pasal gelang emas aku dh tercicir,ntah ke mana perginya.

Sekarang nie aku btul2 susah hati.Yelah gelang 2 bkn seratus 2...tp dlm seribu jgk...mak aku kasi..
Betui2 aku cuai kali nie.Aku xtau nk cari kat mana..tp sebelum tgk wayang ahad lps ada lagi aku pkai..
Aku xtau mcm mana nk bgtau my mak.Mak aku garang tol...aku bleh terbayang saat kena marah...tp nie marah amarah yg marah...huhuhuh mahal tu......Kalau xdapat jgk,telinga aku bersedia menghadapi serangan bertubi2 drpd mak aku.Dia yg bagi gelang tu.Nampak sgt aku cuai kan...

Smlm aku ngn adam g jumpa bomoh.Dia kata gelang aku masih di situ,xde sapa usik..huhuhu...boleh dapat tp ke mana aku nk cari lg..huhuhuhuhuh....jenuh la mencari....
skrg ni aku buntu dan cuma blh mengharap gelang 2 blh jumpa..Kalau jumpa aku simpan elok2..xnk pakai dh....nk pkai bla aku kawin nnt...huhuhu...sedihnya........................

Friday, October 2, 2009

Jamuan Raya 2009










Pagi td ade jamuan raya kat taiping library .Cam biasa aku g ngn geng aku.berkongsi kereta...bkn berkongsi pakwe ye. .Menu hari ni cm biasa dh nama raya..ade la kuih raya.Aku xbw apa pun..Bw perut je..biasa la BUJANG..Menu berat sket adalah mee kari.Aku rasa dlm 20 orang yg dtg.Smua kwn2 dr sluruh Zon Utara,geng library la,mana ade geng bas sekolah...

Hari ni rasanya hari bertuah buat aku...heheheh.bkn ape,smua acara aku dpt hadiah..ala2 gameshows bese2 je...hikhik...Mula2 dpt cabutan bertuah,then msk games wat kad raya kreatif..aku balun ja wat.tetiba menang lak..Last hadiah kerusi muzik..hahhahaha..penin pale den..rasa kelako ade,hehehehehe....pusinng2 ......rasa mau muntah kalau lama lg dok pusing..Xtau le ngapa aku bertuah hari ni...Mungkin aura tunang kot..eishhhh...xkan kot..xpe la..asalkan bahahgia kan....

Thursday, October 1, 2009

Internet Oh Internet

Sabar aje la 2- 3 hari..
internet semacam je...
adeii....
user komplen..
abis 2 nk wat cmna
aku pun control internet pun...
huh..aku sndri pun payah nk masuk sesetengan web..
xtau kenapa.
harap2 kejap le..
ksian kt aku,
nk jd blogger tegar pun xleh..
hikhikhik.....