TENTANG DIRI

Amalan Sedekah>>>>>>Click !!!!!!

Klik2 la DIk Non..

Saturday, November 21, 2009

~~Setelah 2 hari xde internet~~bla..bla..bla...

Dalam 2 hari ini aku xleh buka facebook(bermain farm ville) atau blog dan sewaktu dgn nya.huhuhu..bohsan teramat.Ditambah dgn batuk2 dan hmpir demam panas,aku tak senang dibuat nya.
Btui la kata org 'bila dh terjebak dlm FARMVILLE ni susah btl nk tggalkn.Mana taknya..2 hari xde internet,aku hmpir rasa sasau pulak(dok terpkir kebun sayur yg ku tinggalkan tanpa mengutip hasil)...wakakaka..btul2 addicted ni..Nasib baik ada gak tanaman aku smpat aku tuai..hehehehhe...begitu taksub kan....bkn apa..bla tgk ladang tu..rasa bersemangat nk jd farmer..heheheheheh..leh dpt coins..pastu leh tanam,tuai hasil dn mcm2...

Oh lupa nk cita ttg sambutan hari jadi aku yg berlaku pd 18 nov yg lps..Mr Adam membawa aku ke mana??..Thn ni thn pertama aku menyambut my birthday.Tempatnya di KFC Kamunting.Malam tu aku tak berapa sihat.Asyik batuk2 smpai la skrng nie saat aku menaip catatan ini.Mungkin tunang aku tak tau cara nk menyambut hari jadi.Apapun aku tak kisah,asalkan abang ingt tarikh-tarikh penting,itu lebih bererti.Selepas makan2,aku singgah di Farmasi Kamunting utk membeli ubat batuk(terpaksa beli sbb si dia tak tahan mndgr batukan aku.huhuhu..syg bangat pd diriku ini).
Hadiah yang paling aku suka dari tunang aku adalah......

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Kasih Sayang Abang.
itu je yg aku mahu.........pelik kan......tapi itu lah hakikatnya....


Terima kasih kpd abang kerana menyayangi diriku dan membahagiakan aku.

Wednesday, November 18, 2009

~Ulang Tahun ke 27~Selamat..............

kredit di sini



Hari ini bersamaan 18 November 2009 adalah hari ulangtahun yang ke 27.Pejam celik dah 27tahun aku berada di muka bumi ini.~Alhamdullilah~Aku bersyukur diberikan kesihatan yang baik serta rezeki yang tidak putus2 .



Namun hari ini aku melihat diri aku daripada seorang perempuan kepada seorang wanita ,dari satu fasa ke satu fasa aku melangkah,daripada alam kanak-kanak,alam remaja,alam belajar dan sekarang alam pekerjaan.



Bila aku menoleh ke belakang,setiap langkah yang aku atur selama ini ada kalanya lancar,terjatuh,tersungkur dan kadang-kala menangis.Tapi smua itu kan asam garam dalam kehidupan.Jadi ,segala pengalaman dari masa lampau akan ku jadikan panduan utk aku meneruskan perjalanan.



Tika ini,aku berasa bahagia apabila ada insan yang menyayangi sepenuh hatinya dan .Insya Allah, aku dan dia akan disatukan apabila masanya akan tiba.Padanya aku berjanji,tiada insan lain di hatiku melainkan dia dan seterusnya aku menjadi 'tulang rusuknya' buat selamanya.



Semoga aku dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur utk aku meneruskan perjalanan yang jauh.

~Amin~


Saturday, November 14, 2009

~~Xde modal~~

dah bersarang rupanya blog aku nie kan..
bukan taknak update cuma kebizian yg tak terlampau.
skrang nie aku btui2 xde mood
tggu la bla aku ade mood k...


p/s:hari nie aku blik kg sambil menghantar adik dan anak buahku yg dtg 3 hari lps.Kjap lg penuh le keta aku ngn durian....sapa bg???hmm...tentu la bakal mertua ai...nak rasa..jom p rumah cheq nooo....hehehhehehe

esok kak chaq bernikah dan aku akan menemani dia utk saat itu.Semoga berjaya dan selamat menjadi isteri orang..Aku lepas nie la pulak....

Wednesday, November 11, 2009

~Jom Jom Join Contest Mudah~


Syarat2;
  • terbuka kpd blogger-blh masuk je-
  • teka tempat -CAMERON HIGHLAND-
  • tinggalkan komen -dah-

klau x clear,sila rujuk sini..

Friday, November 6, 2009

Apa aku buat sekarang nie?



skrang nie aku dh ketagih main Facebook.kjap1 bka..kjap2 belek...hehehehhee..Berbeza ngn Friendster..Yg nie lebih UMMMMMPPPHHH....ramai kwn sek ren aku jumpa.Rasa hepi sgt.Teringat masa kecik2 dlu..Lma btul kan.....aku sdih xdak gambar banyak utk sek ren..huhuhuhuhu..apa pun utk smua kawan2 aku,AKU SAYANG KAMUUU...............................

Thursday, November 5, 2009

dok cari-cari.......

teringin gak nk pkai songket nie...tp xpanas ke ??ala2 wanita melayu jaman2 dolo..ahaks.....

credit :klik sini



Meh La Usha..kot2 terberkenan

Sebenarnya sekarang nie aku masih mencari warna tema utk masjlis perkahwinan ku.Harap2 website ini dpt memberikan aku idea dan siapa2 lagi yg mau berkahwin.



http://weddingsbysher.blogspot.com/



http://4weddingku.blogspot.com/



(KULIM)





(ALOR STAR)





(KULIM)









p/s:saja nk tempek nie..mana tau kot2 ada org intai sambil nk cari mende cm aku gak.....sama2 sharing information.


~melayan perasaan ketika ini~

hmm...sbnrnya lama dh dok pkiq nie...dok cari warna tema utk majlis kawin aku nnt..Warna apa yg sesuai utk diriku ini yg agak comel dan berkaler gelap dari warna asalnya..Kalau ikut kesukaan diriku ,warna biru ..tapi dh old date sbb nya masa knduri kawin abg dulu dh ada.siap langsir warna biru.So ingtkan nk buat kelainan la..
Skrng nie aku tgh berangan2 memikirkan ttg baju nikah,baju kndri belah aku dn baju kndri belah org sana(sapa 2....hhihiihihi).Dlm kepala otak aku skrng nie..K.O.S.O.N.G....baju nikah byk aku tgk warna putih jadi kegemaran.Aku bukan anti-Putih tapi aku nie kan ala-2 hitam manis orgnya..nnt tgk cm taik cicak lak..adeiii....Kalau dok ikut berangan aku lak,warna ala2 emas gitu..sesuai x??hmm.....atau cream.....tolong2x......aku penat memikirkan...

Wednesday, November 4, 2009

2009 Year End Contest


Step 1 : Write a blog post, With this Title ''2009 Year End Contest''.
-done-


'How many love did you see in the picture as below?'
18

Step 2 : Enter your name, email and post your link to this contest in my comment box.
-done-

Step 3 : Sign up as follower in this blog.
-done-

Step 4 : Copy and paste my banner code.Display it on your blog sidebar.
-done-

Step 5 : Lastly, Sticky post.This post will stay at the top of your blog until the end of the Contest.
-done-