TENTANG DIRI

Amalan Sedekah>>>>>>Click !!!!!!

Klik2 la DIk Non..

Friday, April 16, 2010

Contest Hijau




Kali ini sy join Contest dari mzhany .Wah...so greenn....
tarikh tutup : 16 April 2010



sy mempertaruhkan gambar semasa lawatan ke PUTRAJAYA bersama kelas IS220 UiTM Puncak Perdana..sy rindu zaman ini....huhuuuuuuuuu


v

v

v

v

v

v

v

v

v






taraaaaaaaaaaa...



so green antara celah2 putih...

Thursday, April 15, 2010

Nuraarin:Contest Perkahwinan Abadi


Macam best je tgk contest ni...so nk cuba nasib je..

kena jawab soalan dulu ..


Soalan-soalannya:
Apakah Tema perkahwinan/pertunangan anda.
-krim+coklat+kuning

Hadiah kahwin/tunang paling istimewa dan kenapa?
hadiah yg paling istimewa adalah HUBBY ku...
rantai emas dari mak saya..

Apakah Door gift/hadiah untuk tetamu?
hmmm.....makanan yg palingggg sedap...ayam goreng berempah....(blh terima ke?)
hmm....paper beg(dlm tu buh bunga telur,kuih dan sapu tgn)
Hantaran perkahwinan/Pertunangan yang paling anda suka?
Smuanya....i like it...


Ceritakan 3 Pengalaman manis sebelum/semasa/selepas majlis berlangsung?
Sebelum majlis berlangsung tentunya debaran utk diijabkabulkan....gementar xterkata

Semasa majlis berlangsung,ramai tetamu -sahabat dan saudara mara yang jauh sanggup menghadiri majlis ini (kenduri sy kat kedah nu..)

Selepas majlis berlangsung,penat dan seronok,berbaloi-baloi..



Sertakan Gambar perkahwinan/pertunangan yg paling anda suka?



Gambar nie begitu romantik...






Saya mendambakan perkahwinan yg berunsurkan ...................... kerana ........( tidak melebihi 20 patah perkataan)

Saya mendambakan perkahwinan yg berunsurkan kasih sayang kerana kami menyayangi ,mencintai dan saling menglengkapi untuk berkekalan ke akhir hayat kami..Insya Allah.


nak join..mai klik sini..
Happy anniversary to nurain parents...semoga berkekalan akhirnya dan sihat sentiasa.Amin..

Cabutan Bertuah Versi Tak da Perasaan

sapa2 nk join cabutan nie?
sila link sini..

cabutan bertuah ni akan berakhir pada 2 Mei 2010
pemenang bertuah tempat petama, kedua, ketiga dan keempat akan dipilih
GOOD LUCK!!

Wednesday, April 14, 2010

Cabutan Bertuah


SYARAT2 :

  • Jadi FOLLOWER blog FarhanRazak.
  • PASTE Link Cabutan Bertuah seperti di atas di Blog anda.
  • Tulis satu POST yg anda dh pun masuk cabutan nih. Hanya 3 syarat sudah cukup.
  • Tarikh tutup penyertaan 30 Jun 2010.

lebih lanjut klik sini..

LoVe is You & Me Contest



SYARAT:

  • Follow and add blog Habibah & Anas in your blogroll.


  • Letak banner Sabah Accessories kat sidebar korang. (Boleh pilih antara 3 saiz yang ada kat bawah entry ni..)


  • Create a post dengan tajuk Love is you and me Contest.


  • In the entry, put banner contest ‘Love is you and Me‘ and link the image to this entry; http://blog.beba-anas.com/contest/love-is-you-and-me-contest


  • Mention about Sabah Accessories and link it; http://sabahaccessories.com/. Upload SATU sahaja gambar you and your significant others to show you’re a very loving couple

  • Just leave the permalink of your entry kat comment in this entry.

    Tarikh tutup penyertaan ialah pada 30 April 2010 pukul 11.59pm!



Gambar ini ketika kenduri perkahwinan saya pd 14 Feb 2010.Gambar ini meluahkan perasaan kami berdua akhirnya ke jinjang pelamin...

Tuesday, April 13, 2010

"contest specticular specky"

"contest specticular specky"

syarat-syarat pernyataan:
- buat entry yang bertajuk "contest specticular specky"
- letak banner di atas di side bar blog korang
- link kan banner terus ke blog "kisah cik paro"
- follow blog ni (tiada sebarang paksaan)
- letak gambar diri anda seorang sahaja yang sedang berkaca mata yang menarik (tak kisah pakai spec apa-apa pun.diterima)
- suka hati korang nak cerita pasal entri tersebut atau tidak (letak gambar sahaja pun boleh!)
- link kan entry yang korang dah buat ke dalam ruang komen
- tarikh tutup penyertaan 3 MAY 2010 (akan dipanjangkan jika mendapat sambutan)
- hadiah akan diberikan kepada 3 pemenang yang berjaya mencuit hati pengadil.
-hadiah masih difikirkan..

aku pertaruhkan gambar ini...semasa menaiki feri ke PENANG...








M.e 1st Giveway




  • Be my follower (who ever not yet my follower, please do so) :)

  • Add this blog to your blog link list

  • Write an entry about this Giveaway

  • In your entry, You must put above picture. Make sure the picture will also at your side bar. Link both picture (in the entry & at the side bar) to http://izzlinabdulmanan.blogspot.com/

  • After you had finish step 1 - 4, left your URL-link-1st-Giveaway & your email at this comment entry

  • Closing date will be on 23rd April 2010

  • Winner will be pick randomly

Thursday, April 8, 2010

Giveway Kedai Islah



Cantik kan...Ini hadiah utk giveway Kedai Islah.Apa tunggu lagi..jom la join giveway oleh KEDAI ISLAH nie...Byk pilihan jgk dan menarik di hati.Insya Allah sy pun terasa nk oder je...hihihi..
Kepada sesiapa nk join :

SYARAT2NYA..

1. Buat ENTRY tentang GIVEAWAY KEDAI ISLAH.

2. Add LINK KEDAI ISLAH atau BANNER KEDAI ISLAH di blog anda..


3. Tinggalkan komen pada ulasan beserta link blog anda


SEMUA CABUTAN AKAN DIBUAT SERENTAK... GIVEAWAY NI AKAN BERMULA SEKARANG SEHINGGA 1 MEI 2010..

Lucky Draw


Sempena pembukaan semula Memory Shop, mereka ingin membuat LUCKY DRAW untuk 3 orang yang bertuah



kepada sesiapa yang ingin menyertai LUCKY DRAW ini perlu mengikut syarat yang ditetapkan.


1. post di blog anda tentang LUCKY DRAW


2. follow blog ini kepada mereka yang telah memenuhi syarat di atas boleh tinggalkan comment di sini berserta link posting anda.


KEPUTUSAN LUCKY DRAW AKAN DIUMUMKAN PADA 4/5/2010
HADIAH-HADIAH !!!!!


1st = Rm30 + BROOCH ( PILIHAN ANDA )

2nd = Rm20 + BROOCH ( PILIHAN KAMI )

3rd = rm10 + BROOCH ( PILIHAN KAMI )

Wednesday, April 7, 2010

Genap 2 bulan

Asalamualaikum kpd sahabat blogger smua...harap kalian shat di samping keluarga tercinta.

Hari bersamaan 7 April 2010,genap 2bulan sy berumah tangga bersama pilihan hati sy iaitu Mohd Adam.Sepanjang perkahwinan kami,syukur ke hadrat illahi kerana izin-Nya kami berdua akhirnya diijab kabulkan. Sepanjang 2 bulan ini,sy dpt menyesuaikan diri bersama keluarga mertua.Maklum la keluarga mertua sy hanya 3orang ;ibu bapa dan adik ipar.Tugas sebagai isteri tentu lah mencabar;ye lah dulu single sekarang berdua.Tugas memasak untuk suami tentunya sy rebut dari ibu mertua..hihiihi..kadang2 dia masak..kadang2 sy msk.hmm...kalau ade request dari hubby,dapur itu kepunyaan sy sebentar.Hakikatnya,utk menambah kasih syg tentunya men'jaga perutnya..Skrang nie sy praktikan..Alhamdullilah.Kasih sayang dia kpd sy bertambah dari hari ke hari.Sy berdoa agar kasih syg kami berpanjangan dan seterusnya kehadiran cahaya mata tentunya dinantikan.Doakan kami ber2 agar jadi ber3 pulak.Amin~~~Perkenankan doa kami....

Saturday, April 3, 2010

April Giveway


April Giveway datang lagi..Terima kasih kpd ZaiKulim krn bgtau giveway nie..
Giveway ini bermula 1 April hingga 30 April.
Apa lg..join la....

SYARAT-SYARAT
Follow blog ini untuk mengetahui sebarang updated2 terbaru tentang giveaway ni.
-DONE-

Tulis entry paling2 simple yang pernah anda buat dan nyatakan darimana anda tahu mengenai giveaway ni.
-DONE-

Akhir sekali,tinggalkan jejak anda (link url entry)

nama follower anda (kadang2 nama bahagian komen dan follower berbeza)
-NORELL-

email (utk den hubungi sekiranya menang)...
apa tunggu lagi..
jom sertaiii..........................

Rezeki Orang Kahwin



Salam utk smua sahabat..

Wah.....bestnya pagi nie.hehehe.Terima kasih kpd Huda yg buat giveway nie...bestsgt2...xsangka btl2 lucky kan....kalau xsalah info yg sy baca tu,sy akan dapat kain 4m berwarna hijau..wah...bestnye...dah la dok habaq kat hubby nk bli kain buat baju...nahhh...rezeki kami berdua kan..ye la sy akn anggap rezeki lepas kawin.Yela mula2 panggil periksa kan..skrang nie dpt hadiah..(mmg xpernah dpt)..pertama kali.......seumur hidup......nnt sy post entri bla sampai kain itu..heheheheh...tq skali huda....



Ni hadiah nye:

Friday, April 2, 2010

SPA oH SPA




salam untuk sahabat blogger yg rajin membaca catatan aku..hehehhee..


setelah bertahun2 lamanya aku menunggu..akhirnya..baru dipanggil utk amik periksa..(adeii..biasa la aku mmg xbiasa ngn ini,jadi teruja la jugak)
Rasanya tahun lepas baru aku isi borang scara online di SPA.Tapi dh dekat setahun,xpanggil pun.jadi aku pun renew la borang SPA.tapi bkn jawatan yg sama.alhamdullilah..akhirnya..hehehe..lgpn sblum ni aku isi utk diploma aje.tp tergerak hati nk guna sijil dgree..
Xtau la blh jawab ke x nie?tawakal jellah..cuma yg biasa haritu ujian MTEST (KPLI) tapi gagal..Kali ni xnk la target..cuma nk cari pengalaman.Mana tau rezeki org kawin kan..Insya Allah.
Sapa ada tips bagaimana nk jawab soalan?kongsi la..
doakan ye blh jawab smpai habis soalan..
Amin~~
GOOD LUCK TO ME!!!!