TENTANG DIRI

Amalan Sedekah>>>>>>Click !!!!!!

Klik2 la DIk Non..

Friday, October 14, 2011

Pasal keja

asalamualaikum...
Wah..semangat baru selepas balik kampung jumpa abah Adli..hehehe..balik kampung amik mod..sebab pe?18 Oktober nie ada kemasukkan 2staff..menjadi 5org utk saya jaga..5 perangai yang harus diambil perhatian..Pergghh..walaupun saya tak dok dlm opis tinggi2..tapi nak menguruskan 3buah perpustakaan desa ditambah anak buah seramai 5orang,mampukah aku??

Hari ini ada perjumpaan staff baru.Pandangan pertama,alhamdulilah..nampak boleh bekerjasama..TAPI kena tengok kemudian hari juga..Yelah dalam satu pasukan tak semua elok,tak semua yang baik.ada yang 'hitam' ada yang 'kelabu' tapi tukan perangai manusia sejak azali.Mula2 saya dah 'bancuh' utk 2orang staf. bukan apa..kita sama2 cari rezeki,jadi gunakan peluang itu sebaiknya.hmmm....sebab yang boleh saya cakap macam tu,memang ada masalah.Jadi yang 2orang baru harap tak mendatangkan masalah buat saya dari segi displin.Tang keja ,tak faham boleh tanya kan..
Lepas nie,berlambak2 la keja si ibu Adli.Mana nak tengok Adli,abahnya,keja lagi..hmm..sabar je la..huhuh..

Nota saya:
xsabar nak balik kampung jumpa keluarga tersayang.benar,selepas berkahwin saya kerap merindui keluarga.sebabnya dah jarang balik kampung di Kedah nu..huhuhu..

Friday, October 7, 2011

Belanjawan Negara

Asalamualaiku..Salam Jumaat
Hari nie dah jumaat.Hari yang dinanti oleh rakyat Malaysia kerana petang nanti ada pembentangan BAJET 2012 oleh PM kita.

Harapan tu biarlah belanjawan yang berhemah dan menolong rakyat bukan menindas.

Untuk kakitangan awam,kedengaran banyak cerita ttg gaji@bonus.
  Jadi kita tunggu pada pukul 3 petang..


NotaSaya:
Tak sabar rasanya nak dengar belanjawan utk penjawat awam.Sampai mimpi2 tentang bajet tu..hehehee..ada la rezeki buat semua..Amin~~~

Wednesday, October 5, 2011

RedMummy

Asalamualaikum..

Saja nak menulis hari nie..Ada keja..tapi tak leh nak fokus lagi.So kejap nak releasekan minda yang agak stress..
Korang ada baca blog Redmummy ..Perghhhh..duit blog aje masuk berbelas ribu dlm sebulan aje..Gaji sebulan saya pun tak banyak tu..Terasa jeles  pulak..Hehehe...Yela sapa nak bagi duit banyak dengan hanya berblog kan..Kalau saya yang dapat bulan RM berpuluh ribu itu,alangkah bahagianya....boleh berenti keja jawabnya ...bercuti2.hehehe

Bila baca blog Kak Red nie..mcm2 perasaan ..jeles ade(beg,kasut smua berjenama mak!)jln2 pergi melancong,tapi tukan rezeki masing2.Cuma terasa bangga juga anak Melayu boleh buat blog berbelas ribu income hanya menulis di blog..Tak pe la..tengok aje le....hahahaha..Smoga kita dapat menjadi seperti beliau..(tapi dalam nuffnang,berapa sangat..cash out blum lg)

Tak percaya ke Kak Red tu dapat banyak tu?ni saya tempek gmbr dari blog dia

klik lebih jelas..

KakRed,jgn saman saya.Ni saya bagi kredit.
Sumber blog REDMUMMY..

Tuesday, October 4, 2011

Adli Dah 8bulan

Assalamualaikum..

Dah besar anak ibu ye..Dah masuk 8bulan.Dah reti macam2.Yang terbaru,berdiri dalam 3saat (dan dia lepas tgn)..bravo2x anakku...Kejap kan..baru je semalam bersalin..rupa2 dh 8bulan anak kita..


Perkembangan Adli:
dh berdiri
dalam walker pun laju..
pandai punggah barang
pandai main2 ngn ibu(ini masa pagi2 dia baru bangun,gerak ibu suh main)
pandai makan bubur

tapi buat sama sekrang nie adli sakit;selesema dan batuk.hampir 2mggu jugak batuk dan selesema tak hilang.Demam kejap je.Harap adli cepat sembuh ye..

Saturday, October 1, 2011

Gambar Kahwin

ala..gatainya...hehhehe..saja nk up kan gambar kawin.Sweet memory gitu.Percintaan kami banyak halangan dan perkahwinan ini juga byk rintangan..salah satunya (PJJ) stand for PERKAHWINAN JARAK JAUH..mmg dugaan btl biar sorang sana sorang sini.sekadar luahan je..dugaan terbaik adalah bila anak demam dan suami tiada di sisi utk membantu.Saya mengharapkan semua ini akan berakhir di mana kami bertiga boleh bersatu semula.Tak semua yang alami masalah ini dan bukan saya sorang je mengalaminya.Cuma doa dipanjatkan utk hidup bersama ke akhir hayat.Amin.