TENTANG DIRI

Amalan Sedekah>>>>>>Click !!!!!!

Klik2 la DIk Non..

Thursday, May 24, 2012

Fifth Give Away(GA)


sapa nak buku resepi..leh la join dan klik sini

antara syarat2 :
1) Penyertaaan dibuka kepada semua.

2) Tinggalkan address blog anda beserta email address di ruangan komen post ini.


3) Tarikh tamat GA ialah: tepat jam 12 tgh malam pada 27 Mei 2012. 

Pemenang akan diumumkan pada 28 Mei 2012.

"LUCKY DRAW RM100"


syarat2:  
~Backlink entry anda ke entry ni yer
~ tinggalkan NAMA FB & LINK ENTRY kat kotak komen (

 top refferal ade hadiah

CLOSING DATE : 31 MAY 2012 @ 11.59 midnight

 2 LUCKY WINNER will be chosen by MR.RANDOM.org 

wish me lucky!
jom2 semua pakat masuk...hehehe

Jangan Pisahkan-deddy dores & mayang sari

 I Miss U So Much............

Saturday, May 19, 2012

Hari minggu di sini juga

Asalammualaikum.
Terasa bosan je minggu nie.mana tak,kami tak kemana2 pun.huhuh..klau kemana pun,takat ke psr basah atau tesco berjalan2..Hmm..lambat lagi nak msk bulan Jun,rasanya bleh balik jumpa abah Adli.Ibu pun dah kurang sgt cuti tahun nie.tu yg agak slow tu bercuti.Minggu depan pun terpaksa bawa Adli ke tempat kerja,pengasuh nak bercuti 2hari.Hmm..ingtkan nak balik tapi tulah dah tenat tengok cuti pun tak banyak.Bulan julai nie baru topup balik cuti ibu nie..Sabar wahai Adli..kita dok di sini lagi..Hmmm....



Tuesday, May 15, 2012

DNC 1ST GIVEAWAY



nak join.klik sini.mana tau rezeki kan.saja2 usha dan tgk..xsusah pun..

VERSUS : Black & Parallax - Hingga Akhir Nanti



Asalamualaikum..


Sekarang ini demam VERSUS..best pulak tgk band2 berentap....ibu Adli dah kemaruk nak tgk VERSUS nie...Ibu Adli suka semua peserta BLACK&PARALLAX,Sofarz,GoGerilla,Hujan,6sixth Sense.Main secara 'live' lagi..Macam2 tema dibawa setiap minggu..Mcm minggu lepas tema Pop 90an....Best wooooo!!!


p/s:Ibu sokong BLACK &PARALLAX

Friday, May 11, 2012

Hari Ibu Haram?

Asalamualaikum.

Tadi terbaca blog milik HAMKA yg menyatakan pasal sambutan hari ibu adalah haram dan jawapan beliau adalah": apabila benda itu ada kebaikkan, dan kebaikkan itu tidak menjejaskan akidah, tak payah kita nak pening kepala berhujah itu ini begitu begini.."




Bagi pendapat secara lahir dari hati saya jugak agak bersetuju dengan saudara HAMKA.terpulang pada niat kita utk menghargai ibu kita.Bukan pada hari itu sahaja tapi kalau boleh..hari2 ucp 'Saya sayang ibu'. Bila dah bergelar ibu,mmg ucapan itu adalah azimat bt ibu yg mengorbankan seluruh jiwa raga utk menyayangi dan memelihara anak dari sebesar 2 jari tgn kita sehingga sebesar skrang ni..oleh itu.....Hargai ibu kita ye...


SELAMAT HARI IBU buat Mak..I love u.

Saturday, May 5, 2012

SCHAWAL

Asalamualaikum..
Semalam terasa nk tgk pernikahan SCHAWAL..huhu..frust sbb xde slot pulak tu..tak knapa pulak terkensel@sebab lain yg tak dpt dielakkan..Tapi hari nie dapat  tgk..hehehe.
MINAT kat SCHA ke AWAL??
hmmm...tak kot..hehehe..bukan apa,Scha pernah satu sekolah dgn sy..NAPE xcaya..hahaha..dia muda setahun je..teruja nak tgk kwn yg dah glemer ..hahaha..xpe la..k.lela doakan azean dan awal berbahaagia sampai ke akhir hayat.Amin..
dok cr gambar azean nie masa sekolah dulu2..xde la pulak..sekali dgn dia jadi pengawas..tak sangka  ye dh glemer..honeymoon kat NY ye..bestnye..rezeki hang kan..xpe..kami tumpang gembira ja...

kredit abgnara
SELAMAT PENGANTIN BARU
SCHAWAL

Friday, May 4, 2012

15Bulan

Asalamualaikum..

Alhamdullilah..Adli sudah berusia 15bulan=1tahun 3bulan.Banyak perkembangaan seiring dengan usia Adli.Jom kita baca perkembangan Adli

  • boleh berlari,berkejaran 
  • pandai minta susu~bagi kat ibu botol susu
  • bersembang bahasa Jerman.ni Adli sorng yg tahu..hahaha
  • pandai sebut A-B-A-H dan mak(tak tahu sebenarnya Adli nak panggil pengasuhnya mak ke,tapi sama je ngn ibu dok mak..mak..
  • makan nasi +sup ayam
  • dalam kereta,Adli boleh bawa kerea(serius dia berangan nk bawa kereta sampai pegang stereng kereta)
  • pandai bezakan ibu marah @ melawak
  • dari kecil sampai besar..tak takut dengan orang..boleh selamber pegi main sama..hehehe