TENTANG DIRI

Amalan Sedekah>>>>>>Click !!!!!!

Klik2 la DIk Non..

Wednesday, October 31, 2012

Penghujung Oktober 2012

Asalammualaikum.

Lama tak coret2 dalam blog nie.Bukan apa,sibuk keja gamaknya.hehehe.
Raya korban pun dh abis dah...terbaik la raya nie..hehehe.bukan apa..raya haji pun balik Kedah..(sempoi la hubby i,tq dear sanggup beraya sekali lagi di Kedah)

Tahun nie mak amik satu bahagian,buat korban.Terdetik diri ini nak buat sama.biarlah satu bahagian dari tak buat lagi korban kan..hmm..Insya Allah tahun depan nak daftar nama gak.

Raya haji nie kali nie meriah .sebab beraya rumah makhehehe.tapi saya rasa best sebab dapat makan daging segar(terbaik dari ladang).Ditambah lemak2,tulang2...perghhh.....meleleh la beb.Makan yang ni mau pening2.Wat sup tulang je..abang,adik,anak sedara layan je..Cuma my hubby je takmakan..hmmmm..biarlah...

Adli pun sekarang semakin aktif untuk bercakap.Umur pun nak masuk 2tahun.kira dalam 1tahun 9bulan.Lasak pun lasak,degil pun sama.hahaha..cam maknye le...Adli dah pandai sebut'baby'..tengok plastik pampers..sebut 'baby'.so sweet..(Adli nak adik ke?hehehe..tunggu dlu..bagi puas2 layan baby ni dulu..

Selain perkataan 'baby',ada gak dia sebut,keta=kereta..loweee=lori..takut,jatuh,sayang.Selalu sangat sebut'abah'.Gelaran ma' je lekat kat mulut Adli,sebolehnya dia xnak sebut...tapi yang heran bila pengasuh kata mana ibu,boleh pulak sebut ibu..adeii anak ibu..tak pe sebut 'ma..ok gak dari xde bunyi kan..

tu je nak coret.jumpa lagi..daa..


Friday, October 19, 2012

Akasia-Julia



Asalamualaikum.

Sekarang nie ibu dan Adli layan citer Julia..mula2 intro agak kureng..tapi dah masuk tengah..cam best lak..siap Adli nyanyi lagu opening ..ukup..ukup..dah..(cukup-cukup sudah)..hahahaha..

Layan nie je la...cam tu suasana ibu dan Adli tanpa abah..Kalau balik kampung..tak layan la citer2 camnie..seronok berjalan la apa lagi...hehehe...

Sinopsis:

Amir (lakonan Fizo Omar ) seorang yang agak nakal di sekolah, Amir juga sering dihukum oleh guru-
gurunya kerana perbuatannya yang agak melampau. Walaupun sifat amir sebegitu rupa, Amir telah jatuh cinta dengan seorang gadis bernama Sofia lakonan Izreen Azminda, tetapi Sofia menolak cinta Amir, dan mengatakan Amir bukan pilihannya.Sementara itu hubungan Amir dan Julia (lakonan Nabila Huda) semakin rapat, Julia berjaya merubah diri Amir dan Amir mulai menumpukan pelajarannya di sekolah. Apakah yang akan berlaku kepada mereka bertiga? Saksikan Julia lakonan Nabila Huda, Fizo Omar dan Izreen Azminda ditayangkan utk Slot Akasia di TV3.
sumber :tv3.com.my


Thursday, October 18, 2012

18




Asalamualaikum..

Hari ini kita bercerita pasal nombor 18 ye.
Kenapa 18?
adakah umur sy baru 18tahun.hihiiii.(perasan ler tu)

Ok...
Hari ni kan 18 Oktober 2012
Maka
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


lagi sebulan birthday ibu..yeyeyeeye..
nak masuk 30 an..(nampak la ketuaan nanti)
(cewi..nak reminder gak ke?)hahhahaha.
tunggu tau..

.
.
.
.
.
.
.


harap2 tahun nie org pertama yg wish adalah hubby
sebab tahun lepas dia org last wish..tu pun bg hit..apadaaaaaaaaaaaaaa...huwaaaaaaaaaaaa.s
sedih tau...:(



p/s:entri merapu dah kembali..hehehee

Thursday, October 11, 2012

Happy Birthday!


credit to :google.com


HAPPY BIRTHDAY TO U MY DEAR.....
semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki;disihatkan tubuh badan untuk menyayangi dan menjaga sayang dan adli.i.love.u


P/s:petang karang kita jumpa k..muahhhh.....................

Wednesday, October 10, 2012

Seminggu yang penat..

Asalamualaikum.

Lama tak bersiaran kan.Sibuk je seminggu yang lepas.Tambahan kena turun ke KL untuk meeting +bengkel,tinggalkan anak kat Kedah+bapa mertua masuk wad dan kena operate.Dugaaan btul sesunguhnya..

Meh baca kronologi(acee..cewah).

29 Sept:
petang pas keja gerak balik Taiping.Ingatkan singgah Batu Kurau amik abah Adli(sebab nak anta Adli ke Kedah,ibu ke g KL (1-3Okt).Sampai Taiping,abah mesej tunggu kat Hospital Colombia Asia.Rupa2 nya pak mertua sakit teruk.(kena check semua,sebab nak tau punca.Asyik pening aje..4hari tak tidur malam.."abg nape xbgtau smpai teruk cmtu..ingtkan demam biasa..huhhuhu..

Malam tu lepak rumah maksu sambil tunggu depa abis cek..habis mandi makan smua..Dalam pukul 11mlm,abah Adli suh ibu anta balik kakipar plus anak2 dia..Adli tersengguk2 sambil tido berdiri.Malam tu kena tahan wad kat hosptal kerajaan(Colombia??hisshh..cek saja pun dkat RM1400..nikan nk masuk wad..tepuk dahi laaa..

30 Sept
Pagi  tu kami melawat pakmertua di hospital,cuma ibu dan Adli takleh masuk.tggu luar..dkt sejam..abah call kata pakmertua kena rujuk kat Ipoh..sebab Taiping xde pakar otak...Balik pulak amik baju smua .terus ke Ipoh..Malam tu jugak pak mertua kena operate.Doktor nak tebuk atas kepala supaya air dalam otak dia berjalan lancar(jgn tanya lebih coz xtau mende..paham cmtu je)Masuk bilik bedah,kami bertolak balik ke Kedah malam tu jugak.Bertolak pukul 11mlm sampai 2.30pagi.

1Okt
bertolak dari Kedah pukul 8.00pg sampai Simpang Pulai dalam pukul 10pg.Sambil makan2 bersuap2,bergilir drive,rasanya mcm mula2 bercinta(takdan nak loving dah..ade anak).tumpang keta kawan..

1-3Okt 
Meeting+Bengkel kat Institut KWSP..

3Okt 
Lepas kol 2petang,kami bertolak balik.Dari Ipoh ke Bangi,tak la sesat..cuma gabra aje..Mai balik dari Bangi..tu dia..dah salah jalan..masuk jalan nie..kena tol..masuk lagi kena tol...dlm hati naik cuak la..sebab asik tak dapat signboard balik ke Ipoh..Last sekali baru jumpa..tu pun tak la mana jalan kami p..dalam sejam dok merayau2 dalam higway..
Dalam 5petang dah sampai Ipoh,abah Adli amik.Ingatkan nak balik naik bas aje jumpa Adli.Dah abah Adli pulak tak bagi balik lagi..Katanya pakmertua nak kena operate esok tu..Jadi isteri mithali kena akur gak la..huhuu.(rindu anak lain sangat).Petang tu gak pergi hospital melawat pakmertua.Malam tu kami balik rumah sedara dkat Bercham.

4Okt
Kalau diikutkan memang tarikh tu kena operate,dalam pukul 8pg dah bersiap bagai,nurse kata takjadi lagi..Kami tunggu.Dalam 11pg,doktor mai habaq takleh nak operate lagi.Bawa balik pakmertua ..Setel semua kami balik dari Ipoh dalam pukul 5ptg smp dkt2 8malam.Lepas mandi dan makan...balik pulak dari Batu Kurau ke Sg Petani pulak.Dalam pukul 11mlm sampai...

5Okt -6Okt
dok rumah mak sambil wat keja opis dari cc..huhuh..sedih kan xde laptop..hhuhu

7Okt
Balik rumah mak mertua

8Okt
Bertolak ke Ipoh dan sampai dalam pukul 11pg.Abah Adli yang daftar masuk.Kami lain2 dok dalam kereta.Dekat sejam lebihhh..baru setel..balik pulak ke Bercham.tido sana

9Okt
Teman abah Adli ke hospital..Pak mertua siap ditolak ke tingkat (bilik bedah)sekali lagi...postpone kejap..alasan katil lepas operate xcukup..naik balik..Kami turun ke bawah hajat nak sarapan,baru je nak beli,doktor call,abah Adli naik pulak.Tinggallah Adli dan ibu...huhuhu..jenuh tauu nak kontrol Adli..adeii...budak aktif kannnnnnn..lepas tu pakmertua pun selamat dibedah..so far keadaan dia ok,stabil.Insya Allah esk baru nk p tgk..Lps je tu..kami pun balik ke Kampar dan ibu mula keja..huhuhu...

10 Okt.


keja tak abis lagi..lagi la banyak lepas dari meeting.banyak benda nak buat....huhu..tension..tension..
tu la cerita saya..kepada sahabat2 nak tau,tu la saya dapat cerita.Takdan nak tepuk bahu kawan..terlampau sibuukk..............