TENTANG DIRI

Amalan Sedekah>>>>>>Click !!!!!!

Klik2 la DIk Non..

Wednesday, September 16, 2009

Entri Shopping

Salam..
Lama x tulis blog ye..
hari ni last keja bukan nk berenti keja tp aku amik cuti raya awal.so insya Allah esk aku blik kampung ...YAHHHHOOOOOOOOOOOO...
Haritu ade aku tulis ttg nk pegi shopping kan.So hari ni aku up kan la..(xde org baca xpe la asalkan ada kenangan 2....)

Hari Ahad lepas keja,aku pegi amik ADAM di tmpat keja(keja lebih masa).Then,kami pun bertolak ke arah Parit Buntar.Sebenarnya aku bercadang nk bli baju raya kat Pekan Parit Buntar tapi mulut cabul pulak..saja2 gatai ckp nk p QueenBay Mall,Penang.So Adam kata ok la kalau nk pegi.Aku kata la aku xtau jalan,tau le skit2 jalan nk ke Queenbay Mall tu tapi nk kuar dr situ,i xtau..huhuhu..Yang si Adam pulak kata "dah tau masuk xkan xreti nk kluar pulak".Aku pun buntu la..takut2 xleh nk blik sbb sesat.But semangat Adam pulak merasuk kat aku.Hati aku pun berkata"alang-alang dh niat,pegi jelah..bukan aku pegi sorang pun...ngn dia gak.So apa2 hal 2-2 tanggung le..

Dgn hati yg xberapa nk tau jalan penang,kami pun redah je..Mula2 ok la,ade signboard nk p QueenBay tu,lelama sampai la.Tu dia........kereta nk masuk parking,padat dan sendat.Then aku suggest suh parking kat atas.Nasib baik Adam yg bawa,hhihihi..kegayatan meland jiwaku tatkala mendaki puncak QueenBay Mall.Sekali masuk dlm bangunan tu....padat dan ketat lak..Banyak sungguh kereta yg ada.Dari satu level,kami naik ke level lain..Xde sedar tu,naik tngkat 4 ke 5.

Dah dapat parking,sekalia de brader dpan tu yg aim nk parking(aku pun xnmpk dia nk parking)Kami park mcm biasa le.skali da,turun pulak mamat .Melayu pulak 2..Skali sound kami.."abang,saya xksah la abang nk amik parking ni..tpi saya ni 4-5 melilau cari parking".Adam diam je..wat dunoo.then mamat tu pun blah la. Sbnrnya kami pun xtau yg kami ni dh 'curi'parking dia.mana x nya,lpas turun dari tgkt atas,pastu kami nmpk keta nk kuar parking so terus la amik..xsedar yg brader dh tunggu(ingtkan tggu mem dia nk masuk keta).Lagi satu masalah pulak,parking 2 btul sblah kereta naik dan turun,kira tepi tangga le.Kami pun jem kat situ,jenuh nk dapatkan parking perfect.tggu dpan 10 min gak le sampai xde kereta yg lalu (turun tgkat tu).
Dah setel bab parking,kami pun menuju la ke tgkat bawah.Yelah tgkt atas parking,turun tgkat la..kami parking blah north.Skali aku ingtkan kat Adam suh dia ingt yg kami nie parking level mana,wing mana.Yela takut sesat la.
Perjalanan kami bermula.Lalu satu kedai ke satu kedai yg lain.Tgk aje le...Sbb kedai kat situ branded ma..(xde setanding le).ingt JJ ade wat sale,aku pun ajak Adam pegi JJ.Dalam JJ pun ramai umat da....Aku suh la dia tgk2 dan pilih2 utk dia la.Utk aku dh ade,so nk cr kat dia.Dok melilau dlm JJ,satu haprak pun aku x bli...penat jalan la..Dh penat,aku decide utk kuar dr mall ..Adam pun setuju sbb dia pun agak letih.tiba-tiba.....................
















kami sesat..xtau mana arah tujuan nk ke parking keta 2..huhuhu..aku dh gabra..bkn ape...dh letih berjalan dlm mall,xbeli pa pun..sesat nk balik ke tmpt parking.dah Queenbay Mall nie ade 3 wings,NORTH,SOUTH dan CENTRAL.Aku parking dkt north..alih2 sampai ke South area pulak..dok pusing2 sampai central.then xlama kendian,adam jumpa jalan utk pulang..
Aaaaaaaaaa..lega dh smpai tmpat parking.Ade pulak adam perli ,ajuk balik ckp aku masa awl tadi ...huhuhuh..xpe laa asalkan
blh balik.

Bab nk kuar dari Queenbay Mall pulak jd masalah.Dah masuk parking area lain,kuar pulak area lain pulak...adeii...nk tersesat pun ade.tp nasib la bkn aku sorang je kat situ,kalau x, mau menangis nie. So kami pun berlagak mcm tau jalan..kuar dari mall tu,then terus ke jalan raya.Ingtkan nk lepak jap kat pantai depan Queenbay Mall tu,tersalah jalan pulak..xpe la...slow adam bawa keta then ternmpk la signboard utk pulang ke darat..hehehehehe...selamat la kami pulang ke tanah daratan setelah berada di pulau hampir 3 jam lamanya..

Kami kuar dr Penang dlm pukul 5.30ptg.Adam ingt nk berbuka dkt Permatang Keling.ada satu kedai makan,meriah je aku tgk..ade la 2-3 hari lps aku tgk masa tmnkan adam keja.
Punya la nk rush ke tmpat tu..skali da TUTUP pulak..Hampeh btui la....baru la nk mimpi mkn ikan bakar.Kami pun masuk ke Parit Buntar dlm pukul 7 ptg dan sggah la mana2 kdai makan(xtau le sdap ke idok)Nasib baik beli kuih sket.So order pun lambat,dapat makanan pun lambat la..Makanan kat situ ok la...boleh la...kalau time lapo xhinggat donia..hehehehehe.....
Dlam pkl 8mlm,kami singgah kat Billion Parit Buntar..Dalam dok survey rega,Adam pulak tangkap satu seluar jeans.Harga pun ok la..less 50%..Aku cari la kemeja utk dia,tapi hampeh gak..mahai gilerr.....tapi musti ade baju yg murah gak kan....Pas kuar dr Billion 2..aku pun belek la kat satu kedai baju..cari2..ade gak baju cm aku nk.bkn utk aku tapi utk dia. Sbnrnya aku saja ajak dia kuar shopping sbb dia blum ade baju raya.Aku ni awl2 dh ade baju raya,kain persalinan masa bertunang,so jadi baju raya..Try punya try..amik jugak...hehehehee...sengih je orang tu.Tadi kat Penang,xmo senyum pun. Aku dh lega..misi dh terlaksana..hehehehe..

Kami blik ke Taiping dan sampai ke rumah swa pukul 11.30mlm.giler...mengantuk...then adam smpai kat rumah pukul 12.30mlm..pdan muka..hehehehhehe.

1 comment: