TENTANG DIRI

Amalan Sedekah>>>>>>Click !!!!!!

Klik2 la DIk Non..

Friday, October 16, 2009

Repot Birthday Abe Ehem2....




Ahad lepas adalah ulangthn utk abe ehem2,tunang aku.Mula2 aku ingt nk celebrate birthday kat taman tasik 2...tp dia nk g mandi lak...rosak perancangan aku wat nie.xpe la,aku ikutkan je sbb birthday boy kan.Rupa2 nye kat Taiping nie ada lg tmpat mandi selain Breesmish(btui ke aku eja nie)...


Tempat mandi 2 dkt Taman Suria.Dkt dgn Bangunan TM(TELEKOM) aku sndiri xpernah smpai shingga la Abe bw aku kat tmpat 2.Lebih kurang tmpat mandi lain,ada air sungai,batu2...dn tntu skali orang la..Kira berpicnic.Bla berpicnic mesti ada mkn2.Aku msak sndiri beb.Menu kami tghari 2 adalah ikan keli masak cili,ayam masak kicap,begedil ayam dan papadom dan tak lupa nasi putih.Yang wajib adalah kek...tp kek pulak tersenget2 ..hhahahaha..tu la sbb nk secret kunun..last2 kek ke mana,kotak ke mana.Tp xde la rosak sgt kek tu,tepi2 tu la..kurang sket..


Mula2 smpai dkt tepian air,kami hampar tikar zam ala kezam.Apa2 pun isikan perut tu 2.sbb nk tolak arus 2..dh kenyang.Kami berdua pun menjelajah ke tmpt yg lebih melatoppp....kira kat ayaq terjun yg xbrapa tggi tu..Mula2 aku xnk mandi..sbb sejukkkk....xmenahan lemak di badan2...lgpun aku pkai CL.kang rosak la..berendam aje le..lebih kurang gitu kami pun naik smula..Masuk2 je dlm kereta..hujan pun turun......then aku ke tandas berdekatan utk salin baju...opsss....mana bleh salin kat situ...kang juling biji mata lak....
Aku sebenarnya nk bg hadiah kat abe ehem2..tp xtau punca nk bg.Kunun2 nk wat surpise le..Hadiah 2 pulak aku blum balut lg.IShh....kena cari idea..So my idea is pergi kedai hadiah,p bli la...tp si adam asik mengikut lak..Alih2 aku sound kat dia.."abg p la tgk barang lain,syg nk cari brang nie.." xtau le dia tau ke x,plan aku nk kasi hadiah.Cari2 kotak hadiah.xdak pun,alih2 aku bli beg kecik..asalkan muat le..Dh beli tp msa bila aku nk letak hadiah 2.?


Aku pun cari lg idea..aku suh dia g beli air la kat seven E...so masa yg terhad aku pun pkai bubuh je..hehehehe..mcm mana lak nk bg kat dia,ye la..very simple punya hadiah..shy la jgk aku nie...ingtkan nk bg masa nk blik rmh....masa dok smbang2..tetiba abe tnya,"syg,brg yg bli td tu nk wat apa"..actually masa tu aku tgh drive,smbil smbang tgn adam amik beg hadiah yg aku sorok bwh kerusi driver di blakang2.Aku pun jawab la "try la tgk apa benda 2".hehehehehe..aku pun wat muka blur2..dia pun amik beg 2 dn buka. "baju nie utk sapa"..aku jwb lg" cuba try la,kalau muat" heheheehe.....cpt bebenor je tukar baju...mentang2 la dia laki,buka baju mcm 2 je then sarung.."terima kasih syg ek,ingt gak kat abg kan." Aku pun senyum je la...


MISI DAH SELESAI.




p/s:tgk la cmna dia nk wat utk aku bln November nie..tguu....

3 comments:

  1. mek, bukan breesmish le... burmese pool...

    ReplyDelete
  2. hepi besday abe ehem2...heheh...smoga pnjg umur ye...

    ReplyDelete
  3. huhuhu.. p mandi manda kaoo mmg tak manahan ...

    birthday kali nih konsep mesra alam gitu... huhuhuhu

    sejahtera utk behday boy....

    ReplyDelete