TENTANG DIRI

Amalan Sedekah>>>>>>Click !!!!!!

Klik2 la DIk Non..

Saturday, April 21, 2012

Kebosanan Melanda hatiku....

Asalamualaikum..
Lama dah tak update cerita ye.Pasal Adli,sekarang sudah lasak.Hmm..kadang-kadang Ibu pening tengok telatah Adli yang makin membesar.Yang ibu perasan,bila dukung Adli,terasa kelenguhan pada lengan.Agak2 mau 12kg dah nie..Lebih 2kg dari sekampit beras 10kg..hahaha.dah main banyak,minum susu banyak,makan pun banyak mau tak berat camtu..hihihihi..takpe Adli,asalkan anak ibu sihat ye.

Berbalik pada tajuk asal,hari nie pembantu ibu bercuti.Pengguna perpustakaan kebanyakkan budak sekolah.Kebetulan Sabtu sekolah,makanya takde orang masuk ke perpustakaan ku..huhuu..tu pun selepas daku terlena ada pengguna dewasa.Tersipu2 malu i..huhuhuhu..Gamaknya kalau takde orang datang ke perpustakaan,memang bosan giler...huhuuu...Kerja tu ada tapi tulah dah staff lain belum submit cmna cheq nak wat kerja?

Semalam dah tengok gaji baru.Alhamdulilah..rezeki anak2..Anak2..ye lah anak2 seperti anakku,anak buah,anak tekak dan macam2.Bulan Julai akan menjelma,kena la menabung awal sedikit.(pegawai kontrak memang susah sikit)Susahkan..tapi apa boleh buat...itu rezeki Allah bagi.(tak baik merungut).Jadi bulan ni juga nak lunaskan serba serbi hutang piutang..Gugur rambut bila pikir hutang.Tapi apa daya.gajiku bolehh la..(jangan dok merungut lagi)..

Esok cuti lagi.Apa nak buat ek.Gaji lambat masuk.Nampak gaya ke pasar basah kot.Jalan2 bersama anak.Minggu nie kami tak balik.Kebosanan gak tu.Hajat nak ke Ipoh pun hmm...belum ada keberanian membawa Adli jauh2..Balik pasar,masak,makan dan tengoik tv sampai lebam ..tak lupa mengasuh anakanda Adli...jangan nakal2 ye nak..


3 comments:

  1. alololo adli dh besar yer...semoga adli sentiasa sihat & ceria yer...walaupun abah jauh tapi adli tetap ceria kan....jaga ibu baik2 yer adli ;-))

    ReplyDelete
  2. mau x lenguh bahu2 klu dh 12kg kan.. x pe la yg penting adli sihat walafiat kan sis.. :)

    ReplyDelete
  3. kak liza..dh bsar dh..adli mmg dok jg ibu dia..hahaha..

    ct rahani...yup btl..asalkan anak sht..maknye kurang berat pun xpe...(ade hati)..hehehe

    ReplyDelete