TENTANG DIRI

Amalan Sedekah>>>>>>Click !!!!!!

Klik2 la DIk Non..

Thursday, September 3, 2009

Entri Balik Kampung

Hari ini aku baru masuk keja..setelah 4 hari cuti(cuti anjakan,time off..bla..bla).
Selama 4 hari aku balik kampung setelah hampir sebulan tak balik.
Selepas keja pada ahad lps,aku bergegas utk pulang ke Sg Petani.

Buat sekian kalinya,ari 2 aku blik naik bas..alangkah best +buhsan dan lain2 perasaan bersarang dlm hati aku.
Ye la best 2 sebab leh tido sbb aku x memandu...kihkihkih...tapii...
buhsan bla suasana dalam bas,bising la mcm2....dulu xpe la naik bas..sbb xde kenderaan sndiri..skrng nie dh ada BIBAH.Cuma kali ni aku xbawa blik kerana ada satu sebab,sebabnya.....Adam nk amik aku di rumah dan jugak nk berbuka bersama bakal mertua dia...aku pun ikut la dia kan.sok2 nk jd laki aku gak....sekali sekala apa salahnya ikut kata dia..Dengan baju kerja aku blik kampung selepas mencuci BIBAH utk disimpan di rmh sewa.Adam yg anta aku ke stesen bas.
Masa aku nk melambai tgn ke arah Adam,hati aku tiba2 sayu je....Mengalir la airmata kasih ini..WAAAAAAAAAAAAAAA...sedihnya..walhal bukan ke mana pun,nk blik kg je..lgpun Adam nk amik aku...Kini aku sedar bahawa aku btl2 menyayangi dan tak sanggup berpisah dengan Adam kecuali maut.

Sementara nk sampai ke butterworth,sempat aku dn adam bermesej..Mesej yg menyentuh hatiku.."Sayang,bla sayang naik bas,abg btul2 sunyi dan sepi"...........Aku pun begitu sayang.....Perjalanan Kamunting-Butterworth-SP alhamdulilah xde halangan....dlm pkl 5.30ptg aku sampai di SP.Adik bongsu aku mengambil aku di Stesen Bas SP.....

Sampai di rumah aku tgk wajah kerinduan seorang EMAK.Aku nampak wajah yg aku rindu selama ini...Aku tahu EMAK rindu kan aku.Selama mana aku dewasa jarang btul dia nk mengusap kepala aku.tp smasa aku berehat2 di ruang tamu,tiba2 EMAK mengusap2 kepala aku.Aku wat dek je tp dlm hati aku tahu aku juga seperti EMAK.Rindukan belaian mu...Sebab itu jgk..4 hari berpuasa aku cuba berbuka bersama.Aku sempat membawa EMAK ke SP utk membli baju raya utk ABAH..Walaupun sekejap masa berlalu,aku hargai masa yg aku ada.Aku sempat memasak utk EMAK,buatkan kan AGAR2 LUMUT,mcm2 dlam masa 4 hari tu.Aku btul2 puass.....Aku nk kata aku ttp sayang EMAK walaupun aku bakal berkawin xlama lagi......

Semalam tpat pukul 12 tghmlm aku sampai di rumah..letihnya....mana x,dari SP smpai ke NIBONG TEBAL aku drive (ikut jalan lama)..dh la rabun...layan je Adam yg ketiduran tu...2 yg lama..then rehat kat PETRONAS NB aku bertukar tmpat,Adam take as driver lak...lajunye dia bawa.....ptt la lambat...sbb aku yg bawa..hehehhehe...
syukur la aku selamat sampai.....
Punya la penat semalam..hari ni aku hmpir terbabas waktu sahur,nasib baik roomate aku ketuk pintu....Klau x,berpuasa lah aku tnpa sahur..
tu je nk cite hari ni...

p/s: excited nk blik kg sampai terlupa nk wish SELAMAT MNYAMBUT KEMERDEKAAN YG 52THN,SEMOGA MALAYSIA AMAN DAN TERUS AMAN..
AMIN..


MERDEKA...MERDEKA....MERDEKA

5 comments:

  1. balik SP ke...mesti rindu kat mak....kak zura dulu masa dok jauh..punyalah teringat family & husband..nasib baik leh tukar..kalu tak...tak best...Selamat Hari Merdeka lela..

    ReplyDelete
  2. semoga berbahagia ke akhir hayat my frens...jgn lupe jemput kenduri nant taw...insyallh ak dtg..

    ReplyDelete
  3. kak zura:::rindu tau...xbli sebulan je..rasa mcm setahun....huhuh


    are-za:::::mu kene datang esok2 tau..bw MR tu sma....hehehhheee

    ReplyDelete
  4. lela...rindu sama itu dodol la..
    nnti raya wat yer, pastu pos kat akak
    hahaha...

    ReplyDelete
  5. hehehe..
    kak liza,mak pun kurang shat skrng nie..
    tgk la cmna...
    mai la raya kat sini.......dodol kat sini murah2...x

    ReplyDelete