TENTANG DIRI

Amalan Sedekah>>>>>>Click !!!!!!

Klik2 la DIk Non..

Thursday, September 10, 2009

Sakit Mata


tgk mata ku...... (skema pakai spek)



ubat yg diberi ...tggu punya la lama..yg nie dapat pun....

no giliram pun sama ngn plet keta cuma lain letak je...PHR1360


Bangun tido td mata aku belah kanan dh denyut2 sakit.Masuk kali nie dh 3kali sakit mata akibat pakai contact lens.(gatai nk pakai gak walau dok 2kali sakit mata sbb ini).

Pagi nie lps aku bersiap,dlm kol 8.00pagi aku pergi ke klinik kerajaan.Aku target awal pagi xde orang sgt.Lepas parking BIBAH,aku tgk sekeliling x banyak kenderaan parking di klinik 2..So dlm hati kecik kata"hmm..ok la awal pagi"


Tapi masuk je dlm klinik 2....makk oiii....rmai nye....aku bg ic dn staf 2 bg no giliran,1063.Terkejut lagi..mak oii..awl pagi dh ramai org...agaknya pkl brapa la depa nie smpai kat klinik..maunye kol 7 pagi dh terpacak kat klinik nie.Aku nie mcm biasa la....time tgh2 bulan nie..hmm....KLINIK KERAJAAN laaa..bkn ape..aku xla xsakit teruk sgt..cuma sakit mata...


So aku ingt nk C.A.B.U.T le...tp memandangn pendaftaran sepatutnya memakan masa 15 min,tp aku pula depa amik masa 1 jam setengah utk dptkan ic balik.dh selanjur tggu...xpe la....dgn muka yg boring thap cipan tu.aku pun tggu le..


Bla...bla..bla..tggu punya tggu..giliran aku sampai kol 11.00 pagi.Bayangkan daripada pkl 8.00 smpai 11 pagi br jumpa doktor.Nasib baik la doktor nie ok gak sbb pengalaman aku sebelum ni ade doktor yg kurang mesra alam.Bla..bla..bla doktor tu bg nasihat.Dia tnya aku nk ke MC..dgn selamba nye aku kata xyah la...keje nie..kang xde sapa nk buka library(tgkk aku puji diri sndiri..sggup xamik mc.ye la pembantu aku still mc,xkan aku pun nk cuti gak time mcm ni.Lagipun aku bkn sakit mata yg teruk,cuma sakit sket.Lgpun mana nk tau ade masyarakat nk guna library utk cr maklumat or pinjam buku ke? tu la nmpk keja snang tapi kdg2 menyesakkan jiwa den ni ha...
sabo aje la...

so far mata aku dh ok sket...ade merah2 lg.tp xleh pkai contact lens dlm 2-3 hari,kena pkai spek..tu la kalau rabun bt la mcm rabun,ade hati nk lawa ceh....hehehehehe...






3 comments:

  1. ala ciannyer lela..
    pakai spek pun lawa gak

    ReplyDelete
  2. Get well soon yea..
    Ok ape pki spec, nmpk sofistikated.. =)

    ReplyDelete
  3. hehehe..
    pkai CL nmpk ayu kunun...rumaja gitu...kihkihkih...
    pkai SPEK nmpk garang je...
    apa2 pun sama je muka aku kan....

    ReplyDelete