TENTANG DIRI

Amalan Sedekah>>>>>>Click !!!!!!

Klik2 la DIk Non..

Thursday, August 11, 2011

Dugaan Datang

Asalamualaikum.

Baru je say ceritakan tentang keseronokkan mendapat 'durian runtuh',hari ini saya mendapat perkhabaran yang kurang elok.Bukan ada pa,tapi berkaitan anak saya.Pengasuh tak nak mengasuhkan Adli.Adeii,baru je bergumbira ada pula dugaan datang.Katanya dia dah capek untuk menjaga 2orang budak(termasuk anak saya).Sorang lagi dah pandai berjalan.Dalam setahun lebih umurnya.Sebelum ni saya yang menghantar anak saya kepada beliau,,tup2 dia dah kata'akak tambah sorang lagi nak jaga'.

Saya tnya lah.'akak boleh jaga ke 2-2 nie? Dia cakap"okey je sbb sorang besar sorang kecik.
Nah hari ni terbalik pulak
Kakak tu"akak rasa cukup bulan ni je jaga Adlli.Akak tak larat nk jaga 2-2.Sorang nangis,sorang lagi ikut jugak.Akak penat nak masak awl2"

Padahal sebelum ni saya dah tanya"camna akak masak?' "Akak masak pagi2. "Tapi sekarang nie..........lain pulak.

Betul2 dugaan di bulan Ramadhan..Harap2 ada pengganti untuk mengasuh Adli..Sabar kerenah orang...huhuhu

Mode:susah hati

6 comments:

  1. alahai ciannyer adli xdak org jg yer..

    ReplyDelete
  2. cari smlm ada calon2 dia...tp ttp susah hati nk pilih..harap lepas nie ok la...huhuhu..klu ikut nk berenti keja jg anak..tp byk tanggungjawab..

    ReplyDelete
  3. nurseri xdak kat area situ lela?

    ReplyDelete
  4. menick,ada tp cm xleh harap ja..lgpun anak aku br 6bln..risau laa..

    ReplyDelete
  5. bg aku dua2 (babysitter & nursery) ada pro & con.
    tp cuba positifkan minda utk ms depan ank kita..nursery ni at least dia nye schedule harian anak kita tu ada aktvt macam2 so boleh mencerdaskan minda anak2. kdg hntr kat babysitter dia just jaga je. tmbh lg klu da besar skit, dia kasi layan tv je lbh berbanding belajar benda lain.. tu pd pendapat aku je lah.. sbb b4 ni aku duk cari babysitter jgk, tp ramai yg nasihatkan aku mcm ni :)

    ReplyDelete
  6. menick..ada gak aku pkr nk anta ke nusery tp kecil sgt.mebi dlm 2thn umur adli br aku bw dia ke nurseri.mmg ada bljr2 so far leh ajar anak slain main je...tp skrng letak kat BS dlu.

    ReplyDelete