TENTANG DIRI

Amalan Sedekah>>>>>>Click !!!!!!

Klik2 la DIk Non..

Saturday, June 9, 2012

16Bulan

Asalamualaikum

Masuk bulan baru,Adli pun dah bertambah sebulan usia.Dah jadi 16 bulan @1 tahun 4bulan.Pejam2 celik2 dah besar anak teruna saya.Apa yang Adli boleh buat sekarang ini ye?


  • Gigi pun dah bertambah.mcm dah penuh gigi bawah tu..ada la dlm 8-10 batang gigi.Dah mula ajar pakai berus gigi tapi tang ubat gigi Adli telan aje..huhuhuhu
  • Kaki pun makin panjang..Jalan2 suka hati dia je nak jalan.Kalau ibu p pasar malam.sure kena dukung.bukan ape..nanti mana2 Adli pergi ibu tak semopat nak kejar.
  • Udah pandai panjat memanjat.Kat rumah sewa@pengasuh ade pintu grill aje..Balik je rumah opah..panjat tangga.Dah tinggi anak tangga satu2..Tak leh biar dia tu
  • Bercakap tu takat abah,mak,ni...dan selain2 tu bahasa jerman Adli..dia sorang je tahu..
  • Kalau ajak mandi,terus ke bilik air..
  • Main pun dah pandai.Main tolak2 basikal.Susun2 blok.Baca buku gambar.(Adli akan pegang tangan kita dan suruh kita tunjuk apa dan baca kat dia)good boy ye ..........
  • Kalau hantar ke pengasuh,muka kita pun xnak pandang.Tapi time petang berlari je dapatkan ibu.
  • Makan roti sendiri.tak perlu kita nak suap2.alih2 dah abis makan.
  • Dengar je lagu badan automatik gerak2..hayati muzik tu.hehhehe
  • Pandai salam dan cium tangan..tapi tu pun malas kadang2.


3 comments:

  1. mesti anak ko lasak kan skg lela, mesti ko selalu main kejar2 ngan dia hihihi

    ReplyDelete
  2. peghh..mmg lasak..tmbh2 anak lasak..harus lasak..heheheh..nt anak ko sama lasak ..tgu la harinya..hehehe

    ReplyDelete