TENTANG DIRI

Amalan Sedekah>>>>>>Click !!!!!!

Klik2 la DIk Non..

Thursday, August 22, 2013

Salam Syawal

Asalamualaikum..

Amboi lama menyepi noo..hehehe...dah dekat 2minggu lebih kita beraya...entri raya habuk xde..hukhuk..

Yelah..ketiadaan masa dan kebizian dalam kerja selepas raya.....tu jeee...
Sebelum raya dah balik kampung,selepas raya balik keja..mana ada masa nak buatnya entri berayeee......
Tapi alang2 curik masa nie...nak jugak citer pasal raya 2013..
Gambar beraya xde..hu3..kemalasan jugak tuuuu.....sabar je laaaaa.....
Nasib baju raya ada kannnn......


Raya pertama beraya di rumah mertua...biasa je..sebab kakak ipar sekeluarga tak balik beraya sini dulu..kalau ikut turn memang dia beraya bersama kami.tapiii..entah le...itu le jadi lemau sikit sebab tak ramai.Mungkin faktor saya nie keluarga yang ramai(5beradik)belah suami cuma 3beradik(sorang tu OKU)tinggal berdua je.adik kakak..dah kakak tak balik..memang tak happening sangat..terkenang la famili di sana.hu3.

Nasib baik suami memahami lantas malam pertama raya dah balik ke Kedah..yahooooo...raya keduanya..berarak la kami ke rumah sepupu,mak menakan dan adik beradik..Sekarang nie dah takde orang tua,tok belah abah meninggal....tok sedara mak pun dah meninggal...tu yang tak tau ke mana..Yang masuk je kami sekeluarga pi..biasa le..dalam adik beradik sedara mara sure ada yang suka dan kurang suka kan....kita layan ajeeeeeee......hu3..raya ke2 tu sempat la 5buah rumah dari tengahri sampai ke petang....jarak rumah mereka boleh tahan..tapi dalam kawasan Merbok/Yan je leee....Sebab abah orang belah Yan...aterrr...camna..ikut je lee...Sampai malam ke rumah.suami rehat2 dan nak balik katanye.....hmm....sebab katanya esk ada family day belah dia...hmm...xkan nak balik kan..xpe la..hantar wakil aje...kih3..sebab bukan selalu nak dok lama rumah famili kita sejak berkwin nie kan.....keta kita xde,pakai keta adik tuuuuu..see....boleh aje campak di mana bumi kedah tu..hidup ajee....tapi kalau perak nie kena calling abe lee..ha4

Raya ke3 kami sambut birthday mak.....beli kek kat Fairy SP..sedap gak kek Forest ape ntah..dalam rm42..xpe le...rezeki lebih tahun nie..belanja lee...ishh...kang kedekut kang sapa nak kawan.....kali nie dok rumah aje....sambut tetamu...hmm..sapa ek yang mai...oooo...kak ani dan anak menantu depa....yang kami mai raya ke 3 ..dia mai balas raya ke 3....masak nasi ayam weiii...he3.adik yang nak kawin tu masaknyee....boleh la ..lepas nak kawin..yang kakak2 potong2 aje....pastu belah petang ada kawan abah...jamu nasi ayam gak...pastu abah kan ada kawan dia..so tak boleh nak jalan keluaq...kak ani lak dok ajak p rumah mak jang kat kuala ketil..so kami satu keta ikut la mereka ke Kuala Ketil tu..dekat 4buah kereta gak..kami ja satu..lain2 anak menantu depa nuu.....balik tu....dok rumah aje...

Raya ke 4 lak ada kenduri kat rumah dan satu lagi di Bukit Hijau(belah akak ipar punya makcik diaaa)..kami p satu keta..abah tak pi sebab dia masuk pakatan kenduri..so kena tolong..dalam rancang nak p....paklong call ,kata nak mai pulak..........kami suh mai lambat sket..dan la makan 2kenduri haritu...petang tu...sampai je..kami jamu paklong sekeluarga kuehtiew goreng.......aje...tu je nak cepat..he3...ada gak kawan adik mai kol 11 malam..adeii..malas nak layan ..biaq dia layan..ish..ada ka orang lagu tu...kol 11 malam mai beraya.orang len dan nak tdo dah..layan gak la..salam2 .bg duit raya..

Raya ke 5 pun dah balik ke rumah mertua..tak dan nak jumpa kak ipaq..ish..kita balik mai..dia balik pi...tak jumpa gak la.....dok esok sebelum nak balik keja nie..dan la p rumah maksu(mak angkat)....dan jumpa adik beradik dia..(ishh cam adik beradik aku ja sebab masing2 kenai)...

Raya ke 6 mula la kejaaaaaaaaaaaaaaaa..huwaaaaaaaaaaaaaa...


ok la tu..sempoi tak entri nie..kih3..klau malas jangan baca..ha3..gambaq takdak..kan sebab di atas.

apapun...SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN 
dari kami sekeluarga ,ADAM,ADLI & LELA


No comments:

Post a Comment